ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ευρωπαϊκός τρόμος ενόψει Πρωτοχρονιάς



Σε συναγερμό ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς βρίσκονται οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εν μέσω φόβων για τρομοκρατικό χτύπημα από τζιχαντιστές. 

Στη Γαλλία, όπου σημειώθηκε το πιο αιματηρό χτύπημα στην Ευρώπη τον περασμένο Νοέμβριο, οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά αυστηρά. Ένοπλοι στρατιώτες βρίσκονται σε περιπολίες γύρω από τα σημαντικά σημεία και μνημεία της πόλης, όπως τον Πύργο του Άιφελ και την Παναγία των Παρισίων. 

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, για πρώτη φορά φέτος οι Γάλλοι δεν θα γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στους δρόμους της πρωτεύουσας ή σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις, καθώς παραμένει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Οι περισσότεροι πολίτες είτε έχουν επιλέξει να περάσουν τις γιορτές στο εξωτερικό είτε προγραμματίζουν να μείνουν στο σπίτι.

Οι πληροφορίες από μυστικές υπηρεσίες ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στις γιορτές έχει θορυβήσει τόσο το Βερολίνο όσο και το Λονδίνο. Στη Γερμανία υπάρχει αντίστοιχη ετοιμότητα των υπηρεσιών ασφαλείας. Αρκετά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο και πληροφορίες έχουν αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος επιχείρησε να στρατολογήσει Γερμανούς τζιχαντιστές για χτυπήματα σε γερμανικό έδαφος. 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι βρετανικές αρχές με ένοπλους αστυνομικούς σε βάρδιες επί 24ώρου βάσης. Ήδη η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέσα Μέι έχει ζητήσει από τα ανώτατα στελέχη της αστυνομίας να υπάρχουν ένοπλες βάρδιες αστυνομικών, από όλα τα τμήματα, προκειμένου να μπορούν να επέμβουν εντός 15 λεπτών σε ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. 

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν θέσει οι βελγικές αρχές και στους δρόμους των Βρυξελλών, μετά και την σύλληψη την Τρίτη δύο υπόπτων τζιχαντιστών για τρομοκρατία. Οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά αλλά αστυνομικοί και στρατιώτες θα επιβλέπουν τις εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες για τις γιορτές, που αναμένεται να φτάσουν τους 50.000, απαγορεύεται να φέρουν πυροτεχνήματα, μπουκάλια ή τα κατοικίδια τους.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια