ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τα αυτοκίνητα θα υπακούν σε… χειρονομίες



Στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας CES που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στο Λας Βέγκας η BMW θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα επαναστατικά συστήματα που θα ενσωματώσει στα επόμενα μοντέλα της. 

Το πιο εντυπωσιακό από αυτά τα συστήματα είναι το Gesture Control που επιτρέπει τον έλεγχο και τον χειρισμό επιλεγμένων λειτουργιών με καθορισμένες κινήσεις των χεριών.

Οι απλές κινήσεις χεριών ανιχνεύονται από την επιφάνεια αναγνώρισης που βρίσκεται επάνω από την κεντρική κονσόλα και ενεργοποιούν μία συγκεκριμένη λειτουργία όπως αποδοχή ή απόρριψη μίας εισερχόμενης κλήσης. Η ένταση του ήχου μπορεί να ρυθμιστεί με κυκλικές κινήσεις του δείκτη του χεριού.





Ελεγχος με το tablet

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον σύστημα που θα παρουσιάσει η BMW είναι το Touch Command. To σύστημα λειτουργεί με ένα tablet που ενσωματώνεται στην πίσω κεντρική κονσόλα.
 

Το Tablet συνδέεται με τα συστήματα του αυτοκινήτου και επιτρέπει τον άνετο χειρισμό και τον έλεγχο των ρυθμίσεων. Χρησιμοποιώντας το tablet, οι πίσω επιβάτες μπορούν για παράδειγμα να ρυθμίσουν τον κλιματισμό, τον αερισμό και τη θέρμανση των πίσω καθισμάτων, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, τα σκιάδια ηλιοπροστασίας της γυάλινης ηλιοροφής και των παραθύρων. Μπορούν επίσης να ελέγξουν και τις λειτουργίες ψυχαγωγίας.




Πηγή: tovima.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια