ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία: Επτά νεκροί στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ




Τουλάχιστον 27 οι τραυματίες - Μία μέρα πριν την επίσκεψη Νταβούτογλου το χτύπημα

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη της νοτιοανατολικής Τουρκίας με αρκετούς Κούρδους κατοίκους.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς, όλοι αστυνομικοί, και τουλάχιστον 20 τραυματίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, όταν δίπλα περνούσε όχημα στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες της αστυνομίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε έναν μεγάλο σταθμό λεωφορείων. Πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή για να βοηθήσουν τους τραυματίες.



Η επίθεση «έδειξε ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο θεός» στην τρομοκρατία, επισήμανε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν κάνει μια σπάνια επίσκεψη στο Ντιγιάρμπακιρ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Νταβούτογλου ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με κατοίκους του Ντιγιάρμπακιρ, αλλά και να εκτιμήσει τις ζημιές από τις μάχες στην πόλη ανάμεσα στον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας και τους Κούρδους αυτονομιστές.

 






Πηγη: www.parapolitika.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια