ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Που έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Νομό Λάρισας αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία - Κλειστά τα σχολεία και αλυσίδες σε πολλές περιοχές

Που έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Νομό Λάρισας αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία - Κλειστά τα σχολεία και αλυσίδες σε πολλές περιοχές


«Ασπρη» μέρα είδαν οι κάτοικοι στα ορεινά του νομού Λάρισας. Στους Δήμους Ελασσόνας, Τεμπών, Αγιάς και Φαρσάλων χιόνισε στη διάρκεια της νύχτας και μέχρι νωρίς το πρωί.



Στη Σπηλιά το χιόνι φτάνει το μισό μέτρο! Τα εκχονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να μείνει προσβάσιμο το οδικό δίκτυο σε όλο το μήκος του. Αποκλεισμένα είναι αρκετά πνοιμιοστάσια της περιοχής.



Χιόνι, κλειστά σχολεία και θερμοκρασίες υπο το μηδέν και στην Καλλιπεύκη και την Αιγάνη του Δ.Τεμπών.



Στο Λιβάδι, τη Βερδικούσια, το Λούτρο και την Κρανιά Ελασσόνας το χιόνι φτάνει τους 20 πόντους και με απόφαση του Δήμου κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε αυτά τα χωριά. Η θερμοκρασία καταγράφεται στους -4.



Στον Δήμο Αγιάς χιονίζει απο τα ξημερώματα. Αλυσίδες χρειάζονται τα ΙΧ για την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο προς Μελιβοία και Καρίτσα. Επιπλέον, «το έχει στρώσει» και στα χωριά Σκήτη, Σκλήθρο, Ανατολή και Μεγαλόβρυσο. Το δημοτικό σχολείο στη Μελιβοία σήμερα είναι κλειστό.




ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Έντονη ήταν από τις 3 τα ξημερώματα στα ορεινά της Μαγνησίας. Στο Πήλιο 15 εκ. χιόνι έχει στην Πορταριά και τη Μακρυνίτσα. Πολύ κρύο και έντονη χιονόπτωση σημειώνονται σε όλο το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου. Στα 25 εκ. το χιόνι στα Κανάλια, το Κεραμίδι και την Ανάβρα. Κλειστά είναι τα δημοτικά σχολεία στην Πορταριά, τη Δράκεια, την Άλλη Μεριά και το Αγ.Λαυρέντιο (δήμος Βόλου), στο Κεραμίδι και τα Κανάλια (δήμος Ρήγα Φεραίου), την Ανάβρα και τα Βρύναινα (δήμος Αλμυρού), σε όλο το δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και στις Μηλιές. Κλειστά σήμερα και τα γυμνάσια στην Τσαγκάραδα και την Ιωλκό. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο οι αρχές συνιστούν να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις, καθώς δυσκολεύουν το έργο των μηχανήματων.



Λόγω των θυελωδών ανέμων έχουν διακοπεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Β.Σποράδες.



Στα Τρίκαλα τσουχτερό είναι το κρύο, στους -5, κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές που έπεσε χιόνι. Στα λευκά «ντύθηκαν» πολλά χωριά του Δήμου Πύλης και Καλαμπάκας. Στα λευκά και τα Μετέωρα. Από την Πύλη και πάνω έχει χιόνι στα 15 εκ., στην Ελάτη, το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι και τα χωριά του Ασπροποτάμου. Κλειστά έιναι τα σχολεία στο Ελάφι, τη Χρυσομηλιά, Παναγία, Αγιόλοφο και Αμπέλια του δήμου Καλαμπάκας και στα Στουρναραίικα, το Κοτρώνι και τους Καλόγηρους του Δ.Πύλης.



25 μηχανήματα της Περιφέρειας απομακρύνουν το χιόνι και ρίχνουν αλάτι σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο των Τρικάλων. Η έμφαση δίνεται στο Μουργκάνι, καθώς σημειώνεται μεγάλη κυκλοφορία από νταλίκες στο σημείο αυτό προς Γρεβενά και προς Γιάννενα.



Στη Λίμνη Πλαστήρα το χιόνι είναι στρωμμένο από τη Μητρόπολη και σε όλα τα χωριά περιμετρικά της Λίμνης, τα Καλύβια, τη Φυλακτή, το Νεοχώρι κλπ. Το χιόνι στα 10 εκ. και το οδικό δίκτυο ανοιχτό.




















Πηγή: www.ert.gr (Μ.Γκουσιάρη)

















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια