ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση


Έκρηξη δυσαρέσκειας από 9 στους 10 για την πορεία της χώρας δείχνει έρευνα της Public Issue.



Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, σύμφωνα με το μηναίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue.


Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στη σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Β. Λεβέντη.



Επίσης, το 42% θεωρεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.









Κυβέρνηση της ΝΔ προτιμά για τη χώρα το 32%, έναντι μόλις 14% που επιλέγει τη σημερινή. Ενας στους δύο πάντως (52%) δηλώνει «καμία από τις δύο».







Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές: Το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.


Τα συναισθήματα των ερωτηθέντων για την κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα αρνητικά.


Το 28% δηλώνει οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή.



Επιπλέον, 9 στους 10 (88%) πιστεύουν πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή.







Το 58% των πολιτών, όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές και το χρέος, δήλωσε πως η χώρα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για να πληρώσει το μικρότερο μέρος του χρέους.



Ενδιαφέρον έχει η άποψη του 25% των ερωτηθέντων που έκαναν λόγο για στάση πληρωμών προς τους δανειστές, όπως επίσης και το μικρότερο ποσοστό (9%) των πολιτών που εκτιμούν πως η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και να πληρώσει το χρέος της.



















Πηγή: www.parapolitika.gr












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια