ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Με ήττα ολοκλήρωσε την τελευταία αγωνιστική στην Super League η ΑΕΛ - Έχασε με 2-0 από τον Παναθηναϊκό

Με ήττα ολοκλήρωσε την τελευταία αγωνιστική στην Super League η ΑΕΛ - Έχασε με 2-0 από τον Παναθηναϊκό


Χωρίς εκτός έδρας νίκη ολοκλήρωσε την επιστροφή της Super League η ΑΕΛ, καθώς στην τελευταία αγωνιστική γνώρισε την ήττα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 2-0 από τον Παναθηναϊκό. Δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον φυσικά το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες με την ΑΕΛ να έχει εξασφαλίσει την παραμονή από την περασμένη αγωνιστική. Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Λέτο (39′) και Μπεργκ (49′).



Λιγοστός ο κόσμος στο γήπεδο του Παναθηναϊκου, που αναλώθηκε με συνθήματα εναντίον της διοίκησης, όπως και με πανό εναντίον του Αλέξη Κούγια. Ο Αντρέ Πάους παρέταξε την ομάδα με την ίδια εντεκάδα με την Ξάνθη, έχοντας μόνο μία αλλαγή, αυτή του τιμωρημένου Αβραάμ με τον Κόντορ να παίρνει τη θέση του. Από εκεί και πέρα στο 4-2-3-1 ο Θεοδωρόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, Γκόλια-Φάρκας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Ναβάρο δεξιά και τον Κόντορ αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Φατιόν και Αναστασόπουλος, ενώ η τριπλέτα μπροστά αποτελούνταν από τους Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς και Βαρέλα. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Θωμάς Ναζλίδης.



Οι «βυσσινί» μπήκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι και δέχθηκαν αρκετή πίεση από τον Παναθηναϊκό. Όμως κατάφεραν να ελέγξουν το ματς από το 25΄και μετά. Το γκολ που δέχθηκαν όμως λίγο πριν τη λήξη από τον Λέτο (39′) άλλαξε τα πλάνα. Στο δεύτερο ημίχρονο το δεύτερο τέρμα του Παναθηναϊκού νωρίς από τον Μπεργκ (49′) ήταν ότι είχε να παρουσιάσει το παιχνίδι, χωρίς να προσφέρουν καλό θέαμα οι δύο ομάδες.




Δέχθηκε πίεση η ΑΕΛ

Με αμυντικούς προσανατολισμούς μπήκε η ΑΕΛ στο παιχνίδι από την αρχή, με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται και να πιέζει τους «βυσσινί» από την έναρξη του αγώνα. Έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν την εστία της ΑΕΛ στα πρώτα λεπτά από τα πλάγια με σέντρες και στημένες μπάλες.



Στο 9′ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι όταν ο Χατζηγιοβάννης βρέθηκε κάτω, στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου. Ο ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» που προσπάθησε να βρεθεί απέναντι από την εστία της ΑΕΛ έπεσε κάτω, με τον Ναβάρο πάντως να μην φάνηκε να τον ανατρέπει.



Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 10′ όταν ο Βιγιαφάνες δοκίμασε ένα σουτ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή, αναγκάζοντας όμως τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ ένα λεπτό μετά οι «πράσινοι» είχαν και δοκάρι.



Ο Βιγιαφάνες με κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπεργκ απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο, αλλά ο Σουηδός επιθετικός δεν στόχευσε σωστά, με τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστία της ΑΕΛ. Ενώ ο Χατζηγιοβάννης στο 16′ δοκίμασε κι αυτός ένα σουτ αρκετά μακριά από την περιοχή της ΑΕΛ, με τη μπάλα όμως να περνά πάνω από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου.




Πρώτο σουτ και λάθος που δεν κόστισε…

Η ΑΕΛ λεπτό με λεπτό κατάφερνε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να διώξει το άγχος και την πίεση από το ξεκίνημα. Στο 25′ ο Ναζλίδης έπειτα από απομάκρυνση των αμυντικών του Παναθηναϊκού δοκίμασε το σουτ, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.



Βέβαια δύο λεπτά μετά η ΑΕΛ γλίτωσε το γκολ από δικό της λάθος στην άμυνα. Στο 27ο λεπτό ο Φάρκας γύρισε δυνατά και απρόσεκτα τη μπάλα προς τον Θεοδωρόπουλο, που πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι παραχωρώντας στον Παναθηναϊκό μόνο ένα κόρνερ.




Οι «βυσσινί» στο προσκήνιο

Έχοντας πάρει τον αέρα από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΛ άρχισε να πιέζει τους γηπεδούχους. Στο 28′ ο Φατιόν δοκίμασε ένα γυριστό σουτ από τα 30 μέτρα, με τη μπάλα να περνά μερικά εκατοστά πάνω από την εστία των «πρασίνων».



Στην επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι έφυγαν και πάλι στην αντεπίθεση, με τη μπάλα να φτάνει αριστερά στον Αγκάνοβιτς που σύγκλινε προς την περιοχή, αλλά το τεχνικό σουτ του Κροάτη με αρκετό φάλτσο πέρασε δίπλα από την εστία του Βλαχοδήμου. Ενώ η πίεση συνεχίστηκε για την ΑΕΛ, όταν στο 31′ ο Κόντορ εκτέλεσε με δύναμη πλάγιο από αριστερό με τον Γκόλια στην καρδιά της περιοχής να παίρνει την κεφαλιά αλλά να μην καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.




Την ουσία ο Παναθηναϊκός

Παρά την πίεση που δέχθηκαν οι γηπεδούχοι και με τον κόσμο να δυσανασχετεί για την εικόνα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την ουσία. Έτσι στο 39′ έπειτα από «τριγωνάκι» των Μαρινάκη-Μπεργκ και Λέτο, ο τελευταίος μέσα από την περιοχή της ΑΕΛ κατάφερε να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο για το 1-0, παρά την προσπάθεια του Φάρκας να τον κόψει. Στη φάση του γκολ των «πρασίνων» η μπάλα κατέληξε στην εστία της ΑΕΛ μετά από 7 (!) επαφές από την εστία του Παναθηναϊκου.



Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν κατάφεραν να απειλήσουν με κάποια φάση, με τον κ. Πουλημά να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.




Γκολ ο Παναθηναϊκος με ασίστ του… Ναβάρο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να θέλει να «κλειδώσει» τη νίκη. Έτσι στο 48′ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος την εστία του Θεοδωρόπουλου. Ο Βιγιαφάνες εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά με στόχο το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ευαγγέλου πήρε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνά άουτ.



Δεν συνέβη το ίδιο όμως και ένα λεπτό μετά. Ο Μέστο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ναβάρο έκανε κακή απομάκρυνση, «σημαδεύοντας» τον Μπεργκ που πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα τέρματά του στο φετινό πρωτάθλημα για το 2-0.




Έπεσε ο ρυθμός

Μετά το τέρμα του Παναθηναϊκού ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά προσπαθούσαν να «παγώσουν» το ρυθμό με την ΑΕΛ να μην βρίσκει τα αποθέματα για την ανατροπή.



Στο 71′ ο Λέτο «ζέστανε» ξανά τον Θεοδωρόπουλο, όταν ο Αργεντινός δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, χωρίς να δυσκολέψει τον τερματοφύλακα που μπλόκαρε εύκολα. Ενώ η ΑΕΛ προσπάθησε να μειώσει δέκα λεπτά μετά με τον Αντρέ Πάους να έχει κυνηγάει το τέρμα έχοντας βάλει στην εντεκάδα και τον Καπό.



Στο 80′ ο επιθετικός της ΑΕΛ πίεσε τον Βλαχοδήμο, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα να κάνει κακή απομάκρυνση πάνω στον Αναστασόπουλο. Ο αμυντικός μέσος έσπασε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Ναζλίδη, αλλά το σουτ που δοκίμασε κόντραρε σε σώματα για να καταλήξει σε κόρνερ.



Το παιχνίδι μέχρι και τη λήξη του αγώνα δεν είχε κάτι να προσφέρει. Με το πρωτάθλημα της Super League να λήγει για την ΑΕΛ με ήττα, που δεν κατάφερε στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία να γευτεί το τρίποντο μακριά από το AEL FC ARENA.




Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): 
Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Μέστο, Χουχούμης, Μαρινάκη, Κουρμπέλης (72′ Στάικος), Βιγιαφάνιες (63′ Μολίνς), Χατζηγιοβάννη (78′ Πίσπας), Λέτο, Μπεργκ.


ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): 
Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο (86′ Κουτσιανικούλης), Κόντορ, Γκόλιας, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Βαρέλα (57′ Μασούρας), Ντέλετιτς (78′ Καπός), Ναζλίδης.



Κίτρινες: 41′ Μέστο/32′ Αναστασόπουλος



Διαιτητής: Πουλημάς. 
Βοηθοί: Κωσταράς, Μπουξμπάουμ. 4ος: Κορδολαίμης.


























Πηγή: www.sportlarissa.gr











































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια