ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση-κόλαφος της Λαϊκής Ενότητας Λάρισας για τον τραγικό θάνατο του 28χρονου ντελιβερά στη Λάρισα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Λάρισας για τον τραγικό θάνατο του 28χρονου ντελιβερά στη Λάρισα



Ανακοίνωση σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα εργαζόμενο διανομέα σε γνωστή αλυσίδα καφέ της Λάρισας εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας.




Αναλυτικά:


"Ο τραγικός θάνατος του 28χρονου εργαζομένου διανομέα σε γνωστή αλυσίδα καφέ της πόλης μας, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για έναν από τους πιο επικίνδυνους, βαρύτερους και πιο εκμεταλλευόμενους κλάδους νέων εργαζομένων και να προστεθεί σε μία σειρά δυστυχημάτων που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα πανελλαδικά.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν ανασφάλιστοι, πολλές φορές 10ωρα, κάνοντας μάλιστα δύο δουλειές, με μεγάλη πίεση από τον εργοδότη, χωρίς ρεπό και με ωρομίσθιο που κυμαίνεται στα 2 ευρώ την ώρα.

Ούτε μία εβδομάδα δεν πέρασε από την μαζική απεργιακή συγκέντρωση του κλάδου τους, δίνοντας ενωμένοι εκατοντάδες διανομείς και εργαζόμενοι delivery και courier τη μάχη για την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους. Διεκδικώντας να σταματήσουν να είναι ‘’εργαζόμενοι παντός καιρού’’, να σταματήσουν να κάνουν ένα σωρό αγγαρείες, να μην τους αποκαλούν “τα παιδιά με τα παπιά” και να τους φέρονται λες και είναι “τα παιδιά για τα θελήματα”.

Οι εργοδότες εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους χωρίς να πληρώνουν τις προσαυξήσεις, δώρα και επιδόματα, υπερωρίες όπως πρέπει και πολλές φορές δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το μηχανάκι και τα έξοδα κίνησης.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι νεαρής ηλικίας και αντιμετωπίζονται μισθολογικά και εργασιακά ως «αναλώσιμοι» αφού σε πολύ μεγάλο ποσοστό, η συγκεκριμένη εργασία είναι προσωρινή (εξωθούνται σε παραίτηση λόγω κακών εργασιακών συνθηκών). Αποτελεί την πιο σύγχρονη έκφραση σύγχρονης δουλείας.

Οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας είναι στην πρώτη γραμμή της επισφάλειας για τη δουλειά τους, για το μισθό τους και κυρίως για την υγεία και την ασφάλειά τους. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει απαθής στην καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και πολύ περισσότερο της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία αφού βλέπει πως τα ατυχήματα των εργαζομένων αυτών είναι σχεδόν καθημερινά.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου εργαζόμενου και, για να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες δραματικών γεγονότων και απώλειας ζωής εργαζομένου, καλεί όλους τους εργαζόμενους να διεκδικούν δυναμικά τα αιτήματά τους με μαζικούς αγώνες των σωματείων τους".















Πηγή: www.postlarissa.gr

























































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια