ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ετήσια έκθεση ζωγραφικής των μελών της Πανθεσσαλικής Ενωσης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Ετήσια έκθεση ζωγραφικής των μελών της Πανθεσσαλικής Ενωσης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας




Τη Δευτέρα 29 Μαΐου και ώρα 20:30,  εγκαινιάζεται η ετήσια έκθεση ζωγραφικής των μελών της ένωσης στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ Λάρισας με ανοικτή πρόσκληση σε όλους. Σε τεύχος της έκθεσης, ο υπεύθυνος της ομάδος εικαστικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης της ΠΕΑμΣΚΠ, ζωγράφος Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas), αναφέρει ότι η φετινή έκθεση με τίτλο ΄΄ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ΄΄ αποτελείται από πίνακες εξ ολοκλήρου με λάδι σε καμβά. Ο κάθε πίνακας  εκφράζει μια πραγματικότητα.  Η απεικονιστική τεχνική των πινέλων και του χρωματικού ζωστήρα της κάθε μιας αναδυόμενης ζωγράφου,  αναδεικνύει τα  γεννήματα της ανθρώπινης όρασης.  Η μαεστρία τους στο πώς να εναποθέτουν το χρώμα και οι λεπτομέρειες του πίνακα ταυτίζονται με τον εσωτερικό τους κόσμο.   Είναι το δημιούργημα  που ως στόχο όμως έχει την υπηρέτηση των πολλών, του κοινού. Τονίζει παράλληλα ότι η τέχνη  έχει ως αποστολή να εξυψώνει την αισθητική καλλιέργεια των ανθρώπων και να τους ενώνει. Οι συμμετέχοντες σε αυτή: Αγγελάκη Μαρία, Καρά Νεκταρία, Μπαρμπούτση Ελευθερία(Elnta),  Ντούφα Ζωή, Οικονόμου Μαίρη, Ράπτη Τζένη και Τζήκα Ιωάννα, παρουσιάζουν την ενότητα αυτή φιλοτεχνώντας τα έργα με μεράκι, μεθοδικότητα, υπομονή αναδεικνύοντας πολλές φορές τον εσωτερικό κόσμο.



Την Τετάρτη 31 Μαΐου  και ώρα 7.μ.μ στο χώρο του θεάτρου θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για τη Πολλαπλή Σκλήρυνση». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν  οι κάτωθι:



·        Αγγελάκης Κωνσταντίνος MD, PhD-Νευρολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Post Doctoral in clinical Neurophysiology & Epilepsies, St Thomas’ Hospital, London, UK.
·        Παπακώστα Κ. Στυλιανή  Φυσίατρος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επιστημονική Διευθύντρια Κ.Κ.Α.Α. Αρωγή Θεσσαλίας.
·        Τζίτζικα Μόιρα MSc, BTEC, ECPS, MSCS, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια,  Κλινική  Σεξολόγος,  Ειδική  Σύμβουλος ΑμεΑ.



Το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ στο χώρο του θεάτρου θα δοθεί μία και μοναδική  παράσταση από την σπουδαία ομάδα χορού ΔΑΓΙΠΟΛΗ  DAGIPOLI dance co  (χοροθέατρο ατόμων με αναπηρία και μη).
Τέλος το Δ.Σ της  Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ευχαριστεί την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Πάνο Σάπκα, για την παραχώρηση του χώρου και για την άψογη συνεργασία όλων αυτών των ετών, , την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την στήριξη της και ιδιαίτερα τον Αντιπεριάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Αθανάσιο Παιδή.




Ευελπιστούμε στην στήριξη σας γιατί όλοι μαζί είναι καλύτερα.





























Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος
























































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια