ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Η εφορία ξεκινάει το σαφάρι στις τουριστικές περιοχές

Η εφορία ξεκινάει το σαφάρι στις τουριστικές περιοχές



Με το φόβητρο των πιο αυστηρών «λουκέτων» θα επιχειρήσουν και φέτος οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ να περιορίσουν τα κρούσματα φοροδιαφυγής στους τουριστικούς προορισμούς. 



Ετσι, ήδη έχουν πακετάρει τα... μπογαλάκια τους για να βρεθούν σε εφορίες περιοχών όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής, η παραβατικότητα χτυπάει «κόκκινο».


Το σήμα για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, που θα διαρκέσουν ως το Σεπτέμβριο, έδωσε ο Γ. Πιτσιλής, καλώντας με εγκύκλιο του τους εφοριακούς να δηλώσουν δύο προορισμούς προτίμησης, προκειμένου να ενισχύσουν με απόσπαση τις Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου και τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) ΑΤΤΙΚΗΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται α) εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών β) εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.



Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στο επίκεντρο των επιτόπιων προληπτικών ελέγχων μπαίνει τόσο ο έλεγχος εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και η καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.



Οι ως άνω έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.




























Πηγή: iefimerida.gr











































































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια