ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Κολλημένη στην ύφεση η Ελλάδα επί έξι μήνες σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Κολλημένη στην ύφεση η Ελλάδα επί έξι μήνες σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ



ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 0,5% στο α' τρίμηνο


Η παράταση της αβεβαιότητας για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης είχε κόστος και στο α' τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς καθώς η οικονομία, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ, διατηρήθηκε σε τροχιά ύφεσης. 



Συγκεκριμένα το ΑΕΠ κατέγραψε μείωση 0,5% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2016 ενώ υπήρξε και μείωση 0,1% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2016, όταν και η οικονομία επέστρεψε σε υφεσιακούς ρυθμούς. 



Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι προσωρινά, όπως τονίζει η ΕΛΣΤΑΤ, και αναμένεται να αναθεωρηθούν στις 2 Ιουνίου οπότε θα δοθεί η νέα εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας με επιπρόσθετα στοιχεία (όπως ισοζύγιο πληρωμών Μαρτίου).



Σημειώνεται πως η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η ελληνική κυβέρνηση υποβάθμισε την πρόβλεψη για τη φετινή ανάπτυξη. Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε στη Βουλή ως τμήμα του πολυνομοσχεδίου ο πήχης για φέτος περιορίστηκε στο 1,8% του ΑΕΠ έναντι 2,7% που ήταν η εκτίμηση στον προϋπολογισμό. Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο και από την επίσης μειωμένη εκτίμηση της Κομισιόν η οποία στις εαρινές προβλέψεις μιλούσε για ανάπτυξη 2,1% του ΑΕΠ φέτος.



Και όλα αυτά καθώς έχει κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, το οποίο βάζει ουσιαστικά τη χώρα σε σκληρή λιτότητα για άλλα έξι έτη.
















Πηγή: www.newmoney.gr












































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια