ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ο Αχιλλέας Μπέος δηλώνει σε συνέντευξή του στο TRT: "Ο Κοντονής δέχθηκε πιέσεις για το Koriopolis"

Ο Αχιλλέας Μπέος δηλώνει σε συνέντευξή του στο TRT: "Ο Κοντονής δέχθηκε πιέσεις για το Koriopolis"


Δημόσια συγχαρητήρια στον Υπ. Δικαιοσύνης που δεν ενέδωσε. Μομφές και απειλές κατά δικαστών του Βόλου


Αποκαλυπτικός ήταν ο σε αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο TRT, όπου έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει δεχθεί πιέσεις για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο που εκδικάζεται αυτή την περίοδο στις δικαστικές αίθουσες, ωστόσο εκείνος δεν ενέδωσε σε αυτές και απάντησε ότι «η δικαιοσύνη θα κρίνει», αποσπώντας στη συνέχεια τα δημόσια συγχαρητήρια του Αχ.Μπέου για αυτή του τη στάση, ο οποίος συμπέρανε ότι οδηγούμαστε σε μια «δίκαιη δίκη». Ο κ. Μπέος δεν επεκτάθηκε περαιτέρω, ούτε προκλήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής Σωτήρη Πολύζο, να αποκαλύψει από ποιους και γιατί δέχθηκε πιέσεις ο υπουργός δικαιοσύνης, ενώ γεννώνται εύλογα ερωτήματα αν ο κ. Κοντονής έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς με αφορμή αυτές τις πιέσεις ή ακόμη και στον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και από την έκβασή της εκτιμάται ότι θα κριθεί και η πορεία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.



Οι σχέσεις πάντως που έχει αναπτύξει εσχάτως ο Αχ.Μπέος, με τον επιχειρηματία και ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, φέρεται να του έχουν ανοίξει πόρτες και στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια. Όπως άλλωστε διαρρέει ο κ. Μπέος, διατηρεί καλές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ οι διαφορές του έχουν να κάνουν μόνο με τα τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Κατ’ επέκταση η «πληροφορία» περί «πιέσεων» που ασκήθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, δεν μπορεί παρά να προέρχεται από το στενό περιβάλλον ή ακόμη και από τον ίδιο τον υπουργό. Κάτι που είναι βέβαιο πως θα ξεκαθαριστεί στην πορεία.




«Γενναία απόφαση της δικαιοσύνης»

Ο σε αργία δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε «γενναία» την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να ακυρώσει έναν σημαντικό αριθμό από απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών που έγιναν με μη σύννομο τρόπο, καθώς όπως είπε δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τις διατάξεις του προβλέπει ο Ν. 2225/94 για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και την καταγραφή και απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών με αποτέλεσμα να «είναι εκτεθειμένη η Πολιτεία». «Πολλές φορές έχω αναφερθεί κατά της δικαιοσύνης, αλλά έχω πει ότι υπάρχουν και έντιμοι δικαστές» συνέχισε ο κ. Μπέος, καταγγέλλοντας ότι η προφυλάκισή του έγινε κατόπιν πολιτικής παρέμβασης και ότι «χρησιμοποίησαν δικαστικές συνειδήσεις για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη». Ο κ. Μπέος τόνισε επίσης ότι ακόμη και η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Πόπη Παπανδρέου που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα για τους στημένους αγώνες και εναντίον της οποίας έχει καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας «ίσως έχει και η ίδια παραπλανηθεί». Να θυμίσουμε ότι με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την προκαταρκτική εξέταση η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου απέδωσε ρόλο διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου στον σε αργία δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ενώ η μήνυση που κατέθεσε εναντίον της τέθηκε τελικά στο αρχείο.




«Την Παρασκευή θα μάθω για τις νόμιμες συνομιλίες»

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των στημένων αγώνων Αχ.Μπέος, εμφανίστηκε σίγουρος ότι όσες απομαγνητοφωνήσεις έχουν γίνει με νόμιμο τρόπο και θα γίνουν δεκτές από το δικαστήριο, δεν περιέχουν κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για εκείνον. Σε εκείνες, όπως είπε, ακούγεται να μιλάει για θέματα άλλα εκτός του ποδοσφαίρου και επ’ουδενί για «στημένα ματς». «Στημένα ματς από μένα δεν υπήρχαν ποτέ» δήλωσε εμφατικά. Στη συνέχεια όμως τη συνέντευξης αναιρεί την αρχική του τοποθέτηση, καθώς όπως είπε, την Παρασκευή θα λάβει μέσω των συνηγόρων του το περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών. Επομένως η σιγουριά του κ. Μπέου, για την απουσία ύπαρξης ενοχοποιητικών στοιχείων στις νόμιμες συνομιλίες, είναι αμφίβολο που στηρίζεται. Ο κ. Μπέος ισχυρίστηκε ότι προφυλακίστηκε με βάση τις κατηγορίες που στηρίζονταν στις συνομιλίες που εν τέλει ακυρώθηκαν, χωρίς να γνωρίζει ωστόσο το περιεχόμενο των υπολοίπων που αναμένεται να αναγνωστούν στο ακροατήριο.




«Να περιμένουν εξελίξεις οι δικαστές του Βόλου»

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε στη διάρκεια της συνέντευξής του ο σε αργία δήμαρχος Βόλου δικαστών του Βόλου, στους οποίους καταλόγισε ότι λειτουργούν ως μέρος ενός συστήματος το οποίο τον καταδιώκει, προειδοποιώντας ότι «τελειώνουν» και αυτοί.


«Αυτό το συστηματάκι εδώ (σ.σ. στο Βόλο) που είναι και κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα βέβαια, δικαστικοί λειτουργοί…τελειώσανε εδώ. Είναι θέμα χρόνου! Να περιμένουν τις εξελίξεις» συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «υπάρχουν και στο Βόλο δικαστές με συνείδηση, ακεραιότητα και ήθος. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτοί που δεν είναι ίδιοι προσβάλλουν αυτούς τους δικαστές. Αλλά υπάρχουν και αντέχουν. Και συγχαρητήρια.»


Στη συνέχεια βέβαια, μετά από ερώτημα του Σωτήρη Πολύζου κατά ποιου έχει στραφεί δικαστικά για την δίωξή του που θεωρεί ότι ήταν πολιτική, αναφέρει ότι το σύστημα που τον καταδίωξε «είναι απρόσωπο».




«Δεν είναι στημένη η συνέντευξη»

Ο κ. Μπέος στην αρχική του τοποθέτηση στην εκπομπή θέλησε να διευκρινίσει ότι επουδενί η παρουσία του στην εκπομπή δεν είναι «στημένη» και ότι «δουλειά μου δεν είναι να βγαίνω στις τηλεοράσεις» . Ενημέρωσε ωστόσο το κοινό για τον αριθμό των συνεντεύξεων που έχει παραχωρήσει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις, χωρίς όμως να αναφερθεί στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Στο τέλος της συζήτησης μάλιστα ο κ. Πολύζος τόνισε, προκειμένου να μην παρερμηνευθεί η χρονική συγκυρία της συνέντευξης, ότι αυτή είχε προγραμματιστεί πριν την δικαστική εξέλιξη στο Koriopolis.












Πηγή: www.magnesianews.gr

















































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια