ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το πρόσωπο του "ποντικού" καταγράφηκε από τις κάμερες στο Νοσοκομείο του Βόλου

Το πρόσωπο του "ποντικού" καταγράφηκε από τις κάμερες στο Νοσοκομείο του Βόλου


Βίντεο με το πρόσωπο του κλέφτη των ιατρικών μηχανημάτων από το νοσοκομείο Βόλου έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, ενώ έχουν στην κατοχή τους και δύο σακβουαγιάζ που άφησε πίσω του.



Το πρόσωπο του κλέφτη φαίνεται καθαρά, με τον δράστη να έρχεται αντιμέτωπος με ακτινολόγο, να πανικοβάλλεται και να τρέπεται σε φυγή πηδώντας από το παράθυρο του γαστρεντερολογικού ιατρείου των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου. 



Ο δράστης άφησε πίσω του δύο σακβουαγιάζ που εικάζεται πως θα χρησιμοποιούσε σε άλλο ιατρείο του νοσοκομείου.



Τα στοιχεία έχουν σταλθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ταυτοποίηση DNA και εύρεση τυχόν δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Οι αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν «ορφανά» ευρήματα από τις ληστείες στα νοσοκομεία, ώστε να φτάσουν σε κοινό δράστη, αποκλείοντας την περίπτωση εσωτερικής εμπλοκής από τα νοσοκομεία. Για τον σκοπό αυτό, οι αρχές συλλέγουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το προσωπικό, ώστε να απομονώσουν γενετικά στοιχεία που πιθανόν ανήκουν στους δράστες.



Οι έρευνες δείχνουν πως οι κλέφτες είχαν γνώση γύρω από τα μηχανήματα, τον τρόπο αφαίρεσής τους αλλά και του χώρου που θα κινούνταν.



Ο ιατρικός εξοπλισμός ενδεχομένως θα πωληθεί είτε στο εξωτερικό είτε στη «μαύρη» αγορά για τον εξοπλισμό ιατρείων ή κλινικών. Οι αρχές διαπιστώνουν πως η κλοπή των μηχανημάτων δημιουργεί κενό στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία τους, ενώ την ίδια ώρα πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτικές κλινικές, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτικών συμφερόντων. 













Πηγή: iefimerida.gr











































































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια