ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τροχαίο ατύχημα σήμερα το πρωί με λεωφορείο γεμάτο μαθητές δημοτικού στις Σέρρες

Τροχαίο ατύχημα σήμερα το πρωί με λεωφορείο γεμάτο μαθητές δημοτικού στις Σέρρες


Ένα παιδάκι έχει ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου, όμως οι υπόλοιποι είναι ελαφρά, λέει στο protothema.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης - Πήγαιναν εκδρομή, όταν νταλίκα τους έκλεισε το δρόμο



Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο ανετράπη στο 39ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας στο ύψος της Αγγίστας, περίπου στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής. Από το λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα εννιά παιδιά και πέντε γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας και Καβάλας και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. 



Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης Σερρών που βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο οδηγός του λεωφορείου είπε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά. Έτσι αυτό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, ανετράπη, ενώ μέσα επέβαιναν περίπου 40 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις τάξεις του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να βγει, ενώ οι υπόλοιποι το κατόρθωσαν μόνοι τους.



Το παιδί που απεγκλωβίστηκε είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου, ενώ οι υπόλοιποι 13 συνολικά τραυματίες, που βρίσκονται στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας είναι ελαφρά. 








Συγκεκριμένα:
  • Στο νοσοκομείο Δράμας βρίσκεται ένα παιδί
  • Στο νοσοκομείο Σερρών βρίσκονται επτά παιδιά και δύο ενήλικες
  • Στο νοσοκομείο Καβάλας βρίσκονται ένα παιδί και τρεις ενήλικες



Οι μαθητές είχαν ξεκινήσει με δύο λεωφορεία (το άλλο προπορευόταν) για εκδρομή προς την Αλεξανδρούπολη. Όπως είπε στο protothema.gr ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Παιδείας Σερρών Γιώργος Κοντόπουλος, που επίσης βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος, σε γενικές γραμμές είναι όλοι καλά και όσοι δεν τραυματίστηκαν επιβιβάζονται στο δεύτερο λεωφορείο και επιστρέφουν στο Βαμβακόφυτο. 



Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που βοήθησαν τους επιβάτες του λεωφορείου. 



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων στην σελίδα του στο facebook, η εκδρομή ήταν ημερήσια και είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη.






























Πηγή: www.protothema.gr




















































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια