ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες της Λάρισας έκανε ο Χρήστος Κέλλας

Αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες της Λάρισας έκανε ο Χρήστος Κέλλας



Αμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και γρήγορες αποζημιώσεις για τους πληγέντες παραγωγούς ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και την Διοίκηση του ΕΛΓΑ, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, πραγματοποιώντας αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες στις περιοχές Ζαππείου, Αγίου Γεωργίου, Κάμπου και Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ.






Η εικόνα που συνάντησε αποκαρδιωτική. Τεράστιες απώλειες σε παραγωγές βιομηχανικής τομάτας, σιταριού, ψυχανθών, φιστικιών και βαμβακιού από το νέο κύμα κακοκαιρίας, με συνεχείς βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση, με τις ζημιές σε πολλές των περιπτώσεων να φτάνουν το 100%, με ανυπολόγιστες συνέπειες που πλήττουν βάναυσα το εισόδημα των παραγωγών.


Στο Ζάππειο ο Λαρισαίος πολιτικός συναντήθηκε με αγρότες, ενώ μαζί με τους Αντιδημάρχους Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Σωτήρη Σωτηρίου και Δ.Ε Νίκαιας και Κραννώνα, κ. Χρήστο Τσιχίτα, αλλά και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Ντίνα Καραγκούνη, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των ζημιών.


Ίδια εικόνα καταστροφής αντίκρισε και στον Αγ. Γεώργιο, τον Κάμπο και τον Κραννώνα, μαζί με παραγωγούς και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων κκ. Γιολάντα Νανούλη και Κώστα Τσιαγκλάνη.



Ο κ. Κέλλας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές δήλωσε:


«Μετά την βάρβαρη φορολόγηση, τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και τη μη υλοποίηση αγροτικών προγραμμάτων, οι παραγωγοί του Νομού μας έρχονται αντιμέτωποι και με έντονα καιρικά φαινόμενα, με ζημιές που πολλές φορές είναι ολοκληρωτικές.

Στο Ζάππειο, τον Άγιο Γεώργιο, τον Κάμπο και τον Κραννώνα συνάντησα αγρότες σε απόγνωση. Επειδή τα χτυπήματα του καιρού σε όλο το Νομό είναι συνεχή – από το Σαραντάπορο, τη Λυγαριά και το Αργυροπούλι ως το Ανωχώρι, το Κατωχώρι τον Σταυρό, το Ναρθάκι, τον Δασόλοφο και τα Βασιλικά – καλώ τους κυβερνώντες να μεριμνήσουν ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και να δοθούν τάχιστα δίκαιες αποζημιώσεις.

Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των διαδικασιών επανερχόμενοι με νέες παρεμβάσεις στη βουλή.

Οι αγρότες δεν μπορούν να περιμένουν».














Πηγή: www.larissanet.gr















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια