ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

"Αυτοψία" στις κατεστραμμένες καλλιέργειες στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ έκανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης

"Αυτοψία" στις κατεστραμμένες καλλιέργειες  στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ έκανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης


"Η "αυτοψία" ανέδειξε την αδιαφορία της Πολιτείας για τους αγρότες"



Την πεποίθηση του ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να συνδράμει έγκαιρα για να αποζημιώσει τις σοδειές που "χτυπήθηκαν" από την κακοκαιρία δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας της ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης που επισκέφτηκε τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ μαζί με το συνεταιριστή αγρότη Χρήστο Σιδερόπουλο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους Σωτήρη Σωτηρίου, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, Κώστα Φιλιππούλη και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κουκούτση.



Στη συνάντηση που έγινε αρχικά στο Δημαρχείο στη Νίκαια, καταγράφηκαν τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες ενώ αναφέρθηκαν και οι ζημιές σε υποδομές της περιοχής.






Η "αυτοψία" μαζί με τους πληγέντες αγρότες στις "καμμένες" παραγωγές σε Νίκαια, Ζάππειο, Κυπάρισσο και Άγιο Γεώργιο ανέδειξε το μέγεθος της καταστροφής.


Σιτηρά, όσπρια, ντομάτα και βαμβάκι παραδόθηκαν ολοκληρωτικά στο έλεος της χαλαζόπτωσης και της δυνατής βροχής. Οι παραγωγοί Θανάσης Καουνάς, Δημήτρης Παρλάντζας και Αχιλλέας Χλωρός έδειξαν στο βουλευτή Λάρισας τις κατεστραμμένες σοδειές τους , ο οποίος αντιλαμβανόμενος την αγωνία των αγροτών για το τι μέλλει γενέσθαι.... δήλωσε αρχικά πως για τους σιτοπαραγωγούς εισέπραξε την υποβάθμιση στην ποιότητα του προϊόντος που παράγουν από την πολιτεία... πόσο μάλλον τώρα που παραγωγές τους θα είναι πολύ μικρότερες λόγω της ζημιάς που υπέστησαν.






" Εμείς δε φοβόμαστε να καλλιεργήσουμε νέα προϊόντα πέρα από τα παραδοσιακά που είναι το βαμβάκι και τα σιτηρά, φτάνει το κράτος να είναι στο πλευρό μας" είπαν στο Γιώργο Κατσιαντώνη οι παραγωγοί οσπρίων που είδαν φακές και ρεβίθια να χάνονται κάτω από τη λάσπη, με το βουλευτή Λάρισας να δηλώνει ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα και εγγυήσεις στους αγρότες που τολμούν.... να πρωτοπορήσουν σε νέες καλλιέργειες.


Τις τραγικές ζημιές σε ντομάτα και βαμβάκι έδειξαν οι αγρότες που πήγαν με το βουλευτή Λάρισας στα χωράφια τους λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι για να "γιατρευτούν" οι σοδειές τους το κόστος είναι μεγάλο σε ψεκασμό και σκάλισμα.






Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατσιαντώνης δήλωσε ότι θα παρέμβει άμεσα στην Βουλή και στους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να υπάρξει εγρήγορση από τον ΕΛΓΑ για να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες και όχι στους 6-12 μήνες όπως του είπαν οι ίδιοι, όπως συνηθίζεται. Είπε μάλιστα ότι θεωρεί αδιανόητο " ένας παραγωγός να κατέχει την οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση... το λεγόμενο τσεκ... και αυτό να μην λαμβάνεται υπόψη ως εγγύηση για να δίνεται σε περιπτώσεις ζημιών ως προκαταβολή από τον αρμόδιο φορέα".



Οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές και σε δενδρώδεις καλλιέργειες ζήτησαν τη στήριξη του βουλευτή ο οποίος τους ενημέρωσε ότι σε πρόσφατη ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε την επιχορήγηση στο 100% "διχτυών" ασφαλείας για τις παραγωγές προκειμένου να προστατεύονται πλήρως από τα όποια ακραία καιρικά φαινόμενα.











Πηγή: www.postlarissa.gr



















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια