ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ερώτηση από τον Γιώργο Λαμπρούλη σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Π.Γ. Νοσοκομείο Λάρισας

Ερώτηση από τον Γιώργο Λαμπρούλη σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Π.Γ. Νοσοκομείο Λάρισας



Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου με θέμα: «Για τη μη καταβολή δεδουλευμένων εργαζομένων της εταιρείας ΣΥΚΑΣ ΔΗΜ. & ΣΙΑ Ε.Ε. στο Π.Γ. Νοσοκομείο Λάρισας».



Αναλυτικά, στην ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:


«Τεράστιο και οξυμένο είναι το πρόβλημα για δώδεκα (12) εργαζόμενους της εταιρείας ΣΥΚΑΣ ΔΗΜ. & ΣΙΑ Ε.Ε., η οποία υλοποιεί μέσω σύμβασης το έργο «Συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων του Π.Γ. Νοσοκομείου Λάρισας».

Οι εργαζόμενοι πέραν του ότι παραμένουν εντελώς απλήρωτοι τους τρεις τελευταίους μήνες, παράλληλα τους οφείλονται και δεδουλευμένα (μισθοί) για τα τελευταία έξι (6) χρόνια (άνω των 200.000 χιλιάδων ευρώ), αφού η εταιρεία τους καταβάλλει για το ανωτέρω διάστημα μικροποσά (έναντι), με το αιτιολογικό πως το Νοσοκομείο δεν τον πληρώνει.

Η απαράδεκτη ενέργεια της απλήρωτης εργασίας, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που οι εργαζόμενοι βιώνουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματά τους.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, που ενισχύονται μετά και την πρόσφατη συνάντηση (7-4-2017) εκπροσώπου της εταιρείας ΣΥΚΑΣ ΔΗΜ. & ΣΙΑ Ε.Ε. με τη διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ. κατά την οποία δεν ανελήφθη καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τον τρόπο και τον χρόνο τακτοποίησης των οφειλόμενων στους εργαζόμενους.

Αποτελεί πρόκληση να οφείλονται δεδουλευμένα ετών στους εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με την ασκούμενη πολιτικής της, την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

· Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
· Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά δικαιώματα».


















Πηγή: www.larissanet.gr












































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια