ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Για άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο καταγγέλει η Φιλοζωική Βόλου την Δημοτική Αρχή (VIDEO)

Για άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο καταγγέλει η Φιλοζωική Βόλου την Δημοτική Αρχή (VIDEO)


Στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής που δεν υλοποίησε τις εξαγγελίες της για «πεντάστερο» κυνοκομείο


Τις συνθήκες του Δημοτικού κυνοκομείου καταγγέλλει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, μετά από επιτόπια επίσκεψη χθες, ενώ στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής που δεν υλοποίησε τις εξαγγελίες της για «πεντάστερο» κυνοκομείο.



Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας η τωρινή κατάσταση στο κυνοκομείο είναι μια εικόνα με περιφράξεις στο πουθενά και χωρίς υπόστεγα για τα ζώα. Μόνο 23 σκυλιά, εκ των οποίων 21 κουταβομωρά, βρίσκονται στις περιφράξεις, ενώ άλλα 72 βρίσκονται μέσα στα κλουβιά χωρίς προαυλισμό φυλακισμένα παράνομα, αφού δεν υπάρχουν συνθήκες ευζωίας όπως ορίζει ο 4039/12 και 4235/14, δηλαδή να επανενταχθούν μετά τη στείρωση τους και το τσιπάρισμα.



Σύμφωνα με τη Φιλοζωική «τα κουτάβια είναι προσβεβλημένα από την πάρβο (παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή τύφος), που είναι μεταδιδόμενη νόσος, χωμένα μέσα στα χώματα για να βρούνε δροσιά με τροφή για ενήλικα ζώα, κροκέτα μεγάλη ποτισμένη με εβαπορέ και μύγες μιλιούνια αφού η τροφή τους είναι στη ζέστη και στο χώμα όπως και αυτά. το νερό βραστό διότι και αυτό είναι εκτεθειμένο στους 30 βαθμούς που είχε χθες το μεσημέρι στις Γλαφυρές.



Μέλη της Φιλοζωικής μετέφεραν τα πέντε πιο μωρά στον κτηνίατρο κ. Φιλήμονα Διαμαντή για θεραπεία, αφού δόθηκαν από τους εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Βόλου οι πρώτες βοήθειες κατόπιν τηλεφωνικών οδηγιών από την κτηνίατρο κ. Ιωάννα Ντόντου, η οποία απουσίαζε εκτός Βόλου και προσπάθησε να βοηθήσει τηλεφωνικά.
Η Φιλοζωική ενημερώνει ότι έχει λήξει η σύμβαση του κτηνιάτρου και τα ζώα είναι χωρίς ιατρική περίθαλψη.




Όσο για το πεντάστερο του κ. Μπέου, δυόμιση χρόνια κοροϊδεύουν τους πάντες ότι θα κάνουν επέκταση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, η κατάσταση παραμένει η ίδια και έπονται χειρότερα, διότι η αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη διατυμπανίζει ότι δεν υπολογίζει ούτε εισαγγελείς, ούτε νόμους, θα μαζέψει όλα τα σκυλιά και δεν φοβάται κανέναν», καταλήγει η ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.





Δείτε τα video...




























Πηγή: www.magnesianews.gr



























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια