ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

"Η Ελλάδα θα πάρει μετρητά και μια ιδέα για μελλοντική ελάφρυνση του χρέους" αναφέρει το Reuters

"Η Ελλάδα θα πάρει μετρητά και μια ιδέα για μελλοντική ελάφρυνση του χρέους" αναφέρει το Reuters


Την αποδέσμευση της δόσης ύψους έως 8,5 δισ. ευρώ ετοιμάζουν οι πιστωτές της Ελλάδας και μια «ιδέα» για μελλοντικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.


Με τίτλο «Η Ελλάδα θα πάρει κάποια μετρητά και μια ιδέα μελλοντικής ελάφρυνσης του χρέους» το ειδησεογραφικό πρακτορείο δίνει το στίγμα από την συμφωνία Ελλάδας-δανειστών που επικυρώνεται σήμερα στο Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.



Γράφει αναλυτικά:


Η Αθήνα χρειάζεται απεγνωσμένα τα χρήματα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τονίζεται στο δημοσίευμα, και γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το ύψος της δόσης προς την Αθήνα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οκονομικών της Ευρωζώνης, αφού οι δανειστές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα είχε προωθήσει όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.


Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης που προετοίμασαν τις συνομιλίες έχουν συζητήσει νωρίτερα ένα δάνειο από 7,4 έως 8 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά αποφάσισαν πρωί να προτείνουν στο Eurogroup χρηματοδότηση 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ένας αξιωματούχος της Ευρωζωνης.


Ο κ. Ντάισεμπλουμ δήλωσε επίσης ότι οι υπουργοί θα επιδιώξουν να δώσουν απάντηση στα αιτήματα της Ελλάδας και του ΔΝΤ για περισσότερη σαφήνεια αναφορικά με την μακροπρόθεσμη ελάφρυσνη του χρέους. .


Η εκταμίευση του νέου δανείου εξαρτάται από την προϋπόθεση που έθεσε το γερμανικό κοινοβούλιο ότι το ΔΝΤ εντάσσεται στο ελληνικό σχέδιο διάσωσης, το οποίο τώρα έχει μόνο η ζώνη του ευρώ. Θεωρείται ότι δίνει στο πρόγραμμα οικονομική νομιμότητα.


Αλλά για να συμμετάσχει, το ΔΝΤ θέλει όχι μόνο να ολοκληρώσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις αλλά και να δώσει η ευρωζώνη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους που θα προσφέρει η Ελλάδα το 2018, όταν λήγει το τελευταίο πακέτο διάσωσης.


«Σήμερα θα δώσουμε περισσότερη σαφήνεια στην Ελλάδα και στο ΔΝΤ (πώς) θα προχωρήσουμε, πώς θα βαθμονομήσουμε την ελάφρυνση του χρέους το επόμενο έτος», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.




Βόμβα Σόιμπλε: Αν η ελάφρυνση χρέους δεν χρειαστεί, δεν θα την κάνουμε


Σε ότι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε είπε μεταξύ άλλων όπως δημοσιοποίησε με σχετικό τουίτ ο Γερμανός δημοσιογράφος Μ. Hofmann: «Αν η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποδειχθεί περιττή, δεν θα την κάνουμε».







Πηγή: iefimerida.gr




















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια