ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η Φρεγάτα «Σπέτσαι» του Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου (ΦΩΤΟ)

Η Φρεγάτα «Σπέτσαι» του Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου (ΦΩΤΟ)



Πλωτό «φρούριο» η φρεγάτα «Σπέτσαι» που βρίσκεται στο Βόλο

Αρκετοί Βολιώτες σπεύδουν να το επισκεφτούν






Πλωτό «φρούριο» που μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε απειλή, τόσο υποβρυχίου, όσο αεροσκαφών και πλοίων επιφανείας, είναι η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σπέτσαι», που βρίσκεται από το πρωί και θα μείνει μέχρι το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου.



Ήδη αρκετοί είναι οι Bολιώτες που σπεύδουν να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν από το πλήρωμα στο πολεμικό πλοίο, στην πρύμνη του οποίου υπάρχει ελικόπτερο Augusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού.



Ο αντιπλοίαρχος Γιώργος Καραγεώργης, κυβερνήτης της φρεγάτας «Σπέτσαι», δήλωσε ότι το πλοίο είναι μια φρεγάτα MEKO, Ελληνικής κατασκευής που εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1996, έχει μήκος 117 μέτρα εκτόπισμα 3600 τόνους και μπορεί να δράσει σε πολλαπλό περιβάλλον απειλών.


Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο διαμέτρου 5 ιντσών, διαθέτει δύο συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας «Φάλαγξ» στην πλήρη και στην πρύμνη, φέρει δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες για να αντιμετωπίζει υποβρύχια.


Η φρεγάτα «Σπέτσαι» διαθέτει 16 πυραύλους επιφανείας – αέρος Sea Sparrow, για την αντιπυραυλική άμυνα και οκτώ βλήματα επιφανείας Harpoon, για την αντιμετώπιση απειλών επιφανείας.


Ο κυβερνήτης τόνισε ότι η φρεγάτα είναι από τις πλέον εξοπλισμένες μονάδες του στόλου, ενώ στο πίσω μέρος φιλοξενεί ελικόπτερο Augusta Bell, Sikorsky ή Blackhawk. Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι και οι Βολιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν μέχρι τις 8 το βράδυ.


Για την άσκηση «Καταιγίς 2017», στο πλαίσιο της οποίας το πλοίο ήρθε στο λιμάνι του Βόλου, ο αντιπλοίαρχος Γ. Καραγεώργης είπε ότι είναι διακλαδική, υπό την εποπτεία του Αρχηγείου Στόλου, ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή. Όπως είπε είναι η μεγαλύτερη, μετά την ¨Παρμενίων¨ άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.



Τέλος, σχετικά με την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, είπε ότι είναι κάτι που τα στελέχη έχουν συνηθίσει, είναι εκπαιδευμένα να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι όταν απαιτηθεί, θα εκπληρώσουν στο ακέραιο το έργο τους.















Πηγή: www.magnesianews.gr
































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια