ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Με το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας «Οικόπολις 2017» τιμήθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Με το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας «Οικόπολις 2017» τιμήθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Με το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017″ τιμήθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από το ECOCITY,στην κατηγορία Περιβαλλοντικό Έργο, με θέμα και τίτλο «Ένα δένδρο για το Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο Λάρισας (Πάρκο Υγείας-Πράσινο Νοσοκοµείο).



Στην κατηγορία ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ βραβεύτηκε ο ∆ήµος Λαρισαίων για το έργο «Βιοκλιµατική ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Λάρισας».



Συνολικά απονεμήθηκαν 26 βραβεία και ένας έπαινος, για οκτώ θεματικές κατηγορίες, τα οποία συνοδεύθηκαν µε το αγαλματίδιο που δημιούργησε ο Τηνιακός γλύπτης Ιάκωβος Περράκης.



Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε πάρκο της Ραφήνας και παρέστησαν ο Αν. Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κατερίνα Ιγγλέζη, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, βουλευτές, δήμαρχοι από πολλούς δήμους της χώρας, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος πολιτών.



Από πλευράς του Πανεπιστημιακού παραβρέθηκαν ο διοικητής Π. Νάνος, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δ Λιόλιος, η υπεύθυνη του Γραφείου Ποιότητας και Καινοτομίας του ΠΓΝΛ Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, η οποία συνέταξε και το φάκελο της υποψηφιότητας και η Ειρήνη Καρνάβα, ιατρός εκπρόσωπος της διεπιστημονικής ομάδας που προωθεί το έργο του Πάρκου Υγείας στο Πανεπιστημιακό.






Ο διοικητής του Νοσοκομείου ο οποίος αφιέρωσε το βραβείο στους εθελοντές που φύτευσαν 2000 δέντρα και φυτά, καθώς και στα μέλη της μελετητικής ομάδας του Πάρκου Υγείας, στην ομιλία του τόνισε : «Νοιώθουμε χαρά, συγκίνηση και τιμή, Διοίκηση και στελέχη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, για το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 και είναι το πρώτο Νοσοκομείο στη χώρα που βραβεύεται.



Είναι η συμβολική επιβράβευση μιας προσπάθειας να μετατρέψουμε τον άδειο από φυτά περιβάλλοντα χώρο, σε ένα καινοτόμο Πάρκο Υγείας για τις ανάγκες ασθενών, συνοδών και επισκεπτών.



Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό στη χώρα Θεματικό Πάρκο Υγείας, το οποίο στην πρώτη φάση ανάπτυξης περιλαμβάνει: Θεραπευτικό κήπο με λουλούδια, αρωματικά φυτά, θάμνους και δέντρα, «Ασκληπείο» Αγωγής Υγείας, για εκπαιδευτικά προγράμματα, Θρησκευτική γωνιά στο ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αίθριο για πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαδρομές περιπάτου, αναψυκτήριο το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα για ελαφρύ φαγητό, καφέ, κλπ



Στη δεύτερη φάση ανάπτυξης προβλέπεται η δημιουργία: Υπαίθριου Μουσείου με έργα σύγχρονης τέχνης με θέμα την «Υγεία». Πολιτιστικό μονοπάτι θα ενώνει το Νοσοκομείο με το Διαχρονικό Μουσείο της πόλης.



Βαθύτερος στόχο μας είναι να αναδείξουμε την ολιστική έννοια της Υγείας και της θεραπείας των νόσων, όπως πρώτοι είχαν συλλάβει οι αρχαίοι Έλληνες με την συμβολή της Φύσης, αλλά και να αναδείξουμε την σύνδεση της σύγχρονης ιατρικής με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία για την Υγεία, την Ιστορία της Ιατρικής από τον Θεσσαλό Ασκληπειό και τον Ιπποκράτη που άσκησε ιατρική τα τελευταία χρόνια της ζωής του και τάφηκε στην Λάρισα, μέχρι τα επέκεινα της Ιατρικής και της Σύγχρονης Τέχνης.



Στοχεύουμε σε μία αρμονική συμπόρευση παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος κάτω από την επιβλητική θέα του Ολύμπου, με όποιον συμβολισμό αυτός μεταφέρει.



Το ταξίδι άρχισε με 2.000 δέντρα και φυτά που φυτεύτηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο από 600 εθελοντές, με την συνδρομή του Δήμου Λάρισας, του Δασαρχείου και με χορηγούς επιχειρήσεις της Λάρισας τους οποίους και ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά.



Επόμενος σταθμός είναι η διαμόρφωση του Λόφου στον Άγιο Λουκά μέχρι τέλος του 2017, ενώ διεπιστημονική ομάδα εθελοντών επιστημόνων χαράζει μέσα από μελέτες τα επόμενα βήματα. Το κόστος; Ούτε ένα ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα! Το όποιο κόστος στο μέλλον θα καλυφθεί από το περίσσευμα αγάπης εθελοντών και χορηγών, προπάντων από την ευφυή διαχείριση του ίδιου του πάρκου που έχει σχεδιαστεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο στην ανάπτυξη και την συντήρησή του!



Το βραβείο είναι σταθμός, το συναρπαστικό ταξίδι συνεχίζεται και σας θέλουμε συνοδοιπόρους μας!












Πηγή: www.ert.gr


























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια