ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Μέχρι τον Ιούλιο η καταβολή των υπολοίπων των αποζημιώσεων αγροτών στη Λάρισα

Μέχρι τον Ιούλιο η καταβολή των υπολοίπων των αποζημιώσεων αγροτών στη Λάρισα


Με προτεραιότητα τις καλλιέργειες που είναι στο στάδιο της συγκομιδής θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις στο νομό Λάρισας, μόλις τελειώσουν οι δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη με τους Δημάρχους Αγιάς, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Ελασσόνας, Φαρσάλων και Τεμπών.



Μάλιστα δήλωσε ότι το υπόλοιπο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί αμέσως μετά την πληρωμή ζημιών τους έτους 2016 και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ενώ διευκρίνισε ότι διενεργούνται ήδη οι επισημάνσεις (καταγραφή της πρώτης εικόνας των ζημιών).



Από την πλευρά του ο Λαρισαίος υφυπουργός ζήτησε να γίνουν το συντομότερο δυνατό εκτιμήσεις και αν είναι εφικτό να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο. Δήλωσε επίσης ότι μετακινείται ήδη προσωπικό του ΕΛΓΑ προς τα υποκαταστήματα που έχουν δεχθεί φόρτο δηλώσεων και το υπουργείο έχει ήδη ζητήσει την συνδρομή κι άλλων γεωπόνων από άλλες υπηρεσίες πέραν του ΥπΑΑΤ (υπουργείο Παιδείας, Άμυνας, Περιφέρειες και ΔΑΟΚ).



Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ παρέστησαν οι Δήμαρχοι των περιοχών του νομού Λάρισας που επλήγησαν πρόσφατα από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, Αγιάς Αντ. Γκουντάρα, Τυρνάβου Π. Σαρχώση, Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλο, Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, Φαρσάλων Αρ. Καραχάλιο και Τεμπών Κ. Κολλάτο.



Οι Δήμαρχοι τοποθετήθηκαν για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών στην περιοχή τους και ζήτησαν την άμεση και έγκυρη εκτίμηση αυτών.



Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι μέχρι τέλος του έτους θα ξεκινήσει το Μέτρο 5.1 που αφορά την προστασία των καλλιεργειών μέσω του νέου ΠΑΑ, με επιδότηση που θα φθάνει το 80%.















Πηγή: www.agronews.gr


















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια