ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων δηλώνει σε ραδιοφωνική εκπομπή: "Τα σκουπίδια δεν είναι δυνατόν να μείνουν άλλο στους δρόμους"

Ο Απόστολος Καλογιάννης δηλώνει σε ραδιοφωνική εκπομπή: "Τα σκουπίδια δεν είναι δυνατόν να μείνουν άλλο στους δρόμους"



Πολύ δύσκολη έχει ήδη γίνει η κατάσταση στις γειτονιές της Λάρισας με τους σωρούς από τα αμάζευτα σκουπίδια, τους υπερχειλισμένους κάδους ακόμη και τις σκισμένες σακούλες απορριμάτων σε δρόμους και πεζοδρόμια.


«Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν άλλο τα σκουπίδια στους δρόμους» είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Δήμαρχος Λαρισαίων.







Ο κ.Καλογιάννης που ήταν απο τους ελάχιστους δημάρχους που στήριξαν τον αγώνα των εργαζομένων είπε ξεκάθαρα ότι τάσσεται στο πλευρό των 8μηνιτών συμβασιούχων στη λογική ότι η σύμβασή τους έληγε στις 31/12/2017 και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ξαφνικά τους πετάει στο δρόμο, ενώ είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους διαφορετικά.


«Είμαστε υπερ στο να ανανεωθεί η σύμβασή τους μέχρι τις 31/12 όπως προβλεπόταν. Η ρύθμιση που φέρνει σήμερα στη Βουλή το αρμόδιο υπουργείο δίνει τη δυνατότητα αυτή και ταυτόχρονα δρομολογεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων μέσω ΑΣΕΠ. Είναι μια καλή ρύθμιση που θα δώσει λύσεις.»


«Ωστόσο, επεσήμανε ο κ.Καλογιάννης, δεν είναι δυνατόν να αρνηθούμε σε όλη την κοινωνία που τόσο δυσκολεύεται, το δικαιώμα στο να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση μέσω ΑΣΕΠ.

Ο σύλλογος εργαζομένων θέλει να μονιμοποιηθούν οι παρόντες 8μηνίτες. Όσοι έτυχε να έχουν τώρα 8μηνη σύμβαση να γίνουν μόνιμοι, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο. Σε αυτό είμαστε αντίθετοι. Έχουν όλοι δικαίωμα να λάβουν μέρος στη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.»



Σε εξέλιξη βρίσκεταια αυτή την ώρα συνάντηση του δημάρχου με το σύλλογο εργαζομένων προκειμένου να βρεθεί λύση για την αποκομιδή.



Πάντως, ο Απόστολος Καλογιάννης διεμήνυσε ότι τα σκουπίδια θα μαζευτούν είτε ως αποτέλεσμα κοινώς αποδεκτής λύσης είτε και όχι…

















Πηγή: www.ert.gr


















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια