ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Οι υπερυψηλές ταχύτητες στο Internet έρχονται σύντομα στη Λάρισα

Οι υπερυψηλές ταχύτητες στο Internet έρχονται σύντομα στη Λάρισα


Η Λάρισα είναι προς το παρόν η πρώτη περιοχή της Θεσσαλίας που θα γευτεί τις ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερ-υψηλών ταχυτήτων στο ίντερνετ. Χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) ενέκρινε την ανάθεση περιοχών για την ανάπτυξη δικτύου VDSL Vectoring, που προσφέρει ταχύτητες πρόσβασης 100 Mbps ή υψηλότερες. Η ανάθεση αφορά 25 αστικά κέντρα στην εταιρεία Vodafone και 23 αστικά κέντρα στην εταιρεία Wind Hellas. Σύμφωνα με την Καθημερινή, συνολικά 600.000 νοικοκυριά ή σε περισσότερο από 2 εκατ. Ελληνες θα στοχεύσουν οι εταιρείες Vodafone και Wind για να προσφέρουν ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερ-υψηλών ταχυτήτων.



Αντίθετα, παρά τις σχετικές διακηρυγμένες προθέσεις, δεν δόθηκαν περιοχές για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στη Forthnet. Η εταιρεία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, είχε αιτηθεί περιοχές που καλύπτονται από 10 αστικά κέντρα. 



Τα κέντρα αυτά ωστόσο ήταν αλληλοεπικαλυπτόμενα με εκείνα των Vodafone και Wind. Το πιο σημαντικό ωστόσο, ήταν ότι έπασχε το χρηματοδοτικό σχέδιο που κατέθεσε η ίδια. Στην πράξη, η Forthnet δεν παρουσίασε διασφαλισμένες πηγές χρηματοδότησης του επενδυτικού της σχεδίου. 



Η Vodafone χθες χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕΤΤ, αναφέροντας ότι το επενδυτικό σχέδιό της περιλαμβάνει επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών που διαθέτει η Vodafone με την υλοποίηση FTTH και FTTC (fiber-to-the-cabinet) σε διαφορετικές περιοχές ανά την Ελλάδα. Ειδικότερα η εταιρεία θα απευθυνθεί σε νέες περιοχές, όπως Νέα Ιωνία, Φρεαττύδα, Γηροκομείο, Παγκράτι, Βύρωνας και Νέος Κόσμος. «Με το επενδυτικό μας σχέδιο ενισχύουμε την οικονομία της χώρας και θέτουμε τις βάσεις για την κοινωνία των Gigabit, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ως στρατηγικός επενδυτής την εμπιστοσύνη μας στην Ελλάδα και στις προοπτικές της», σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής της εταιρείας, Χάρης Μπρουμίδης. 



Από την άλλη πλευρά, η Wind ανακοίνωσε χθες ότι το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών εστιάζεται σε επιλεγμένες περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης, στην Καλαμάτα, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Νάσος Ζαρκαλής, σημείωσε ότι το μεγάλο επενδυτικό έργο που ξεκινά αφορά το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών για το οποίο «φιλοδοξούμε ότι θα αλλάξει, μαζί με τα έργα που θα κάνουν και οι υπόλοιποι πάροχοι, την εικόνα όλης της Ελλάδας. Εχοντας την οικονομική ευρωστία και την υψηλή τεχνογνωσία που απαιτεί ένα τέτοιο μεγαλόπνοο έργο», κατέληξε ο κ. Ζαρκαλής, «πήραμε πλέον το πράσινο φως να ξεδιπλώσουμε το δίκτυο οπτικών ινών». 










Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr (Βαγγέλης Μανδραβέλης)

















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια