ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ως πότε ένα μπάχαλο θα σκιάζει την νομιμότητα και θα λειτουργεί ως παρακράτος;

Ως πότε ένα μπάχαλο θα σκιάζει την νομιμότητα και θα λειτουργεί ως παρακράτος;



Εννοείται πώς στηρίζουμε την ενέργεια της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τον αυριανό διάλογο στην πλατεία Εξαρχείων. Είναι κάτι καινοφανές. 


Δεν είναι όμως καινοφανές τα παλικάρια μας κάθε μέρα να τα βομβαρδίζουν με μολότωφ κάνοντας επαναστατική γυμναστική κι εμείς δεν θα πάμε να αναδείξουμε αυτό το ζήτημα , που έχει κάνει άβατο μια περιοχή που αντί να ειναι ναός της διανόησης και του προοδευτικού πολιτισμού, είναι το ορμητήριο των μπαχαλάκηδων που διάλυσαν στο παρελθόν μεγαλειώδεις πορείες με ρίψη μολότωφ και σπασμένων μαρμάρων με αποτέλεσμα την ανταπάντηση με ένα blind game (τυφλό παιχνίδι) μεταξύ ΜΑΤ και μπαχαλάκηδων.


Τόσο τυφλό παιχνίδι που χάθηκαν 4 ανθρώπινες ζωές (τρεις συν ένα έμβρυο) στη Marfin το 2010 , που είχαν πυροβολήσει τον Διαμαντή το 2009 έξω από την κλούβα , που συνάδελφοί μας καθημερινά τραυματίζονται από τις ενισχυμένες μολότωφ τους και τα μάρμαρά τους που φαντάζουν ρουτίνα.


Που δεν τολμάει η περιπολία να διαβεί από συγκεκριμένες οδούς.

Μάλιστα είδαμε βίντεο με πορεία αντιεξουσιαστών με όπλα στα Εξάρχεια;!

Ποιοι είναι αυτοί που τους έχετε στα μαλακά;!


Πολίτης διεκδικούσε δημόσια έκταση μέτρων, όπου είχε χαρακτηριστεί δημόσια οδός και την έφραξε και αυτοστιγμεί συνελήφθη και καταδικάστηκε για όσα αδικήματα διέπραξε και εις βάρος των αρχών. 


Ενώ αυτοί αποκλείουν ολόκληρες περιοχές από την εφαρμογή του νόμου και θεωρούνται κίνηση συλλογικότητας.


Βάζουν κοντέινερ στην πλατεια Εξαρχείων που χαρακτηρίζεται αυτοδικαίως ως αυθαίρετη τοποθέτηση κατασκευής και μάλιστα σε δημόσια έκταση και φοβούνται ποιος θα τους επιδώσει την εντολή απομάκρυνσης. Δεν συζητάμε για αυτόφωρο.


Καίνε ανά τακτά διαστήματα τα τρόλεϊ. Υπάρχει κάποιος λόγος αστικής αποζημίωσης ή να έρθει κάποια άλλη εταιρεία να τα πάρει; 


Κατηγορούν συνάδελφοί για επικοινωνιακο πυροτέχνημα και για συμπόρευση με κόμματα.


Η ζωή των συναδέλφων μας εκεί δεν είναι playmobile. Η ζωή των πολιτών δεν είναι αναλώσιμη να ζει μέσα στην φοβερά και στην σκλαβιά και στον τρόμο. 


Τον θυμάστε τον Θάνο Αξαρλιάν, τον διερχόμενο πολίτη που τον πέτυχε η ρουκέτα της 17 Νοέμβρη την 14.07.1992; 


Αλήθεια τί γίνεται με τις εμπορικές αξίες στην συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου των Αθηνών και πέριξ, όπου μεσουρανούν τα επεισόδια, οι μολότωφ, οι κρότου λάμψης και ο πετροπόλεμος;


Τί είναι τα Εξάρχεια; Καρτέλ; Γιάφκα; 

Τί σημαίνει αναρχία, να τοποθετείς θανάσιμο εχθρό σου με την αρχή του τρόμου σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί σου;


Όσο για κάποιους συναδέλφους που ζορίζονται και γράφουν αηδιες για συμπόρευση με κόμματα εντός και εκτός συνταγματικού τόξου, θα πρέπει να αισχύνονται και να θυμούνται πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. 


Κάθε τι που γεννιέται όταν έρχεται στο φως πονάει, πονάει όπως η μάνα όταν φέρνει στο φως το σπλάχνο της μέχρι να ακούσει το χαρμόσυνο κλάμα του. 


Για αυτό αφήστε τις καταστροφολογίες, γιατί αν ήταν έτσι ούτε ο Λαμπράκης θα έκανε την πορεία ειρήνης. 


Είναι μία ειρηνική συγκέντρωση μακριά από μισθολόγιο και βαθμολόγιο.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τρομαγμένη φωνή της φίλης μου της Μαρίνας που με εκλιπαρούσε να έλθω στην Αθήνα για να την βγάλω από το κέντρο των ταραχών προς τον αερολιμένα για να επιστρέψει στο εξωτερικό. 


Αυτή την Αθήνα θέλουμε; Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε; 

Ένα μπάχαλο να σκιάζει την νομιμότητα και να λειτουργεί ως παρακράτος και να διαλύει τις πορείες με τα δίκια των εργατών με βροχή μολότωφ;

Με αυτή την εικόνα στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών, η χώρα δεν έχει καμία τύχη. 

Για αυτό ας αφήσουμε το εγώ και τι εμπειρίες έχει ο καθένας κι ας έρθουμε στο εμείς, γιατί συνεχιζομένης της παρακμής η χώρα θα πάθει κανένα κακό. 

Και μετά θα είναι αργά για απόδοση ευθυνών. 

Δεν είναι αριστεροφοβία η αυριανή συγκέντρωση, αλλά άνοιγμα στην κοινωνία που πρέπει να λάβει σάρκα και οστά. Είναι το αναφαίρετο δικαίωμα στην Δημοκρατία να έχεις μια ανοιχτή και ελεύθερη πλατεία ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, καταγωγής, χαρακτηριστικού, εργασίας, κοινωνικής τάξης και θέσης ή για μερικούς στερεότυπης αντίληψης. 






Γράφει στην larisacitynews.gr
μέσα από το olympuslight.blogspot.gr

28.06.2017
Ελλάδα σε κρίση
Μιχάλης Αβέλλας
Αστυνομικός















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια