ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΠΕΣ ΟΧΙ στον διαδικτυακό σεξουαλικό εκβιασμό με θύματα παιδιά: Δεν είσαι μόνη-μόνος (VIDEO)

ΠΕΣ ΟΧΙ στον διαδικτυακό σεξουαλικό εκβιασμό με θύματα παιδιά: Δεν είσαι μόνη-μόνος {featured}



Ας διαδώσουμε αυτό το ΌΧΙ ενάντια στον διαδικτυακό σεξουαλικό εκβιασμό με θύματα παιδιά! Δεν είσαι μόνη-μόνος! Say NO!





#SayNO. Πες ΟΧΙ είναι η νέα εκστρατεία ενημέρωσης της EUROPOL σχετικά με τον διαδικτυακό σεξουαλικό εξαναγκασμό και εκβιασμό των παιδιών.










Αλήθεια πόσες φορές δεν έχετε παρατηρήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σας στέλνουν αιτήματα φιλίας πολύ ωραίες παρουσίες με χωρίς ή με ελάχιστους κοινούς φίλους και να σας ζητάνε απευθείας να ανοίξετε την βιντεοκλήση, θέλοντας αν θέλετε να δείτε κάτι παραπάνω πώς πρέπει να αφαιρέσετε τα ρούχα σας; 


Το μήνυμα που απευθύνεται προς μικρούς και μεγάλους είναι συγκλονιστικό:

Η ζωή σας είναι συνδεδεμένη. Προστατέψτε την! Οι παραβάτες μπορεί να προσπαθήσουν να σας προσεγγίσουν στο διαδίκτυο για να λάβουν σεξουαλικές φωτογραφίες ή βίντεο από εσάς, συχνά προσομοιάζοντας με ένα νέο ελκυστικό άτομο. Τότε μπορεί να σας απειλήσουν με το να τα δημοσιοποιήσουν αν δεν τους στείλετε περισσότερα ή να πληρώσετε.

Σας έχει ζητήσει κάποιος που συναντήσατε μόνο σε απευθείας σύνδεση να του αποστείλετε σεξουαλικές φωτογραφίες ή / και βίντεο ή να εκτελέσετε σεξουαλικές πράξεις μέσω κάμερας ιστού; Το άτομο αυτό σας ζητά να διατηρήσετε την επαφή σας μυστική, απειλεί να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας στο διαδίκτυο ή να τις αποστείλει στους φίλους σας και την οικογένειά σας, αν δεν στείλετε περισσότερα χρήματα ή πληρώσετε;

Αυτό είναι έγκλημα.

Αν σας συμβεί αυτό: #SayNo! Πες ΌΧΙ! Ψάξτε βοήθεια. Μιλήστε με έναν φίλο ή έναν ενήλικα που εμπιστεύεστε ή αναφέρετε το στην Αστυνομία. Δεν είσαι μόνη - μόνος.
Νομίζω πώς το βίντεο είναι τόσο κατατοπιστικό σχετικά με το πως αλιεύονται τα υποψήφια θύματα και στέλνουν προσωπικές στιγμές στον εκβιαστή τους, που αρκεί να το παρακολουθήσετε.


Σύνδεσμος: 



Εδώ πρέπει να συγχαρούμε την Europol καθώς και τα Αρχηγεία των Ευρωπαικών Αστυνομιών μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου συμμετέχουν ενεργά στην εκστρατεία ενημέρωσης κατά του διαδικτυακού εκβιασμού με μετάφραση του βίντεο στις επίσημες γλώσσες. 


Ας διαδώσουμε λοιπόν αυτό το ΌΧΙ που μέσα σε όλη αυτή την δίνη των πληροφοριών που κατακλύζουν ανά δευτερόλεπτο την ζωή μας, να προστατεύσουμε τις ζωές των παιδιών στα οποία ανήκει το μέλλον που θα τους παραδώσουμε.




















Γράφει στην larisacitynews.gr
μέσα από το olympuslight.blogspot.gr

Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αν. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Τεμπών - Αστυνομικός






































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια