ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πολύ θετικά ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για τα παράλια της Λάρισας - Στο 90% η πληρότητα των καταλυμάτων

Πολύ θετικά ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για τα παράλια της Λάρισας - Στο 90% η πληρότητα των καταλυμάτων


Τις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Λάρισας έχουν επιλέξει και φέτος πολλοί τουρίστες για τις διακοπές τους, με την σεζόν να έχει ανοίξει ευοίωνα.


Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανλαρισαϊκής Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Ηλίας Ευσταθίου, τόνισε ότι η πληρότητα στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στα παράλια του νομού Λάρισας φτάνει στο 90%, με την περιοχή να φιλοξενεί εκτός από Έλληνες και ένα μεγάλο αριθμό τουριστών από το εξωτερικό.


Όπως σημείωσε ο κ. Ευσταθίου, τουρίστες από Πολωνία, Σερβία, Ρουμανία ακόμα και από Ολλανδία επιλέγουν τα παράλια του νομού Λάρισας για τις διακοπές τους, ώστε να απολαύσουν ήσυχες και ποιοτικές διακοπές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τουρίστες από το εξωτερικό οι οποίοι έρχονται στο νομό, εκτός από τη θάλασσα, επιθυμούν να γνωρίσουν και τις ορεινές περιοχές, αλλά και «να δοκιμάσουν το καλό ελληνικό φαγητό, παρέα με τη φέτα και το τσίπουρο». Σχετικά με τα καταλύματα και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στον νομό, ο κ. Ευσταθίου επισήμανε πως όσοι επιλέγουν για τις διακοπές τους την περιοχή, έχουν τη δυνατότητα να βρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε αρκετά χαμηλές τιμές.


Όπως ανέφερε, οι επιχειρηματίες της περιοχής επιλέγουν να προσφέρουν εναλλακτικές υπηρεσίες που θα αναδεικνύουν και θα κάνουν γνωστά τα τοπικά προϊόντα, θεσμοθετώντας μεταξύ άλλων και μια πρωτότυπη υπηρεσία με την ονομασία «καλάθι πρωινού», δηλαδή επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων που δεν διαθέτουν χώρους για πρωινό, δίνουν στους πελάτες σε ένα καλάθι τοπικά προϊόντα, όπως φρέσκο ψωμί, ελιές, φρέσκα φρούτα από τον κήπο, μέλι, γάλα κ.ά.


Μεταξύ άλλων ο κ. Ευστάθιου είπε πως η περιοχή είναι ένας πολύ δυνατός προορισμός, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολύ οικονομικές διακοπές υψηλής ποιότητας, σημειώνοντας βέβαια πως «θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση και να αποκλειστούν οι όποιες ευκαιριακές λογικές».


Τέλος, τόνισε πως παρά τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη, «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στην περιοχή» λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό, μετά την παράδοση του νέου αυτοκινητόδρομου και των σηράγγων στα Τέμπη.


«Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ο κόμβος του Πυργετού ο οποίος θα ήταν καλύτερο να μετονομαστεί σε κόμβο Τεμπών, ώστε να αποκτήσει την αίγλη αυτός ο προορισμός. Η ανάδειξη του προορισμού Τέμπη θα συμπαρασύρει ψηλά και τους υπόλοιπους, όπως και τα παράλια του νομού Λάρισας» κατέληξε ο πρόεδρος της Πανλαρισαϊκής Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.


Σημειώνεται πως στον νομό Λάρισας και στην ακτογραμμή των 50 χιλιομέτρων υπάρχουν πάνω από 20 αξιόλογες παραλίες και μικροί κολπίσκοι. Ξεκινώντας από το Νότο προς το Βορρά οι παραλίες είναι οι: Μύλου Γλυμένη, Ρακοποτάμου, Ακτής Παπακώστα, Πολυδενδρίου, Αγιόκαμπου, Κάτω Σωτηρίτσας, Βελίκας, Βραχάκια (Βελίκας), Παλιουριάς, Κουτσουπιάς, Κόκκινου Νερού, Τσιλιγιώργου, Πλατιάς 'Αμμου, Καλύβι, Πηγάδι, Ψαρόλακα, Παναγίας, Στομίου, Αλεξανδρινής-Στρίντζου, Κουλούρας, Μεσαγγάλων, Καστρί Λουτρού.


Αρκετές από τις παραλίες είναι οργανωμένες με τουριστικές υποδομές, ενώ άλλες είναι αφημένες στην αγκαλιά της μητέρας φύσης, αναδεικνύοντας πλήρως το φυσικό τους περιβάλλον.










Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ηλίας Σκυλλάκος)























































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια