ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Πυρκαϊά σε σπίτι στην Αύρα Καλαμπάκας το βράδυ της Κυριακής

Πυρκαϊά σε σπίτι στην Αύρα Καλαμπάκας το βράδυ της Κυριακής



Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στην Αύρα εξ αιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε σπίτι στο κέντρο του χωριού.



Ηταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν μονοκατοικία που βρίσκεται κοντά στην πλατεία τυλίχτηκε στις φλόγες με τους ιδιοκτήτες της να τρέχουν αναστατωμένοι και να ζητούν βοήθεια.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας όπου σήμανε συναγερμός και σε λίγα λεπτά έσπευσαν επί τόπου δυο οχήματά της πλήρως επανδρωμένα με επικεφαλής τον Διοικητή της κ. Τσιορλίδα ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό του έργου της πυρόσβεσης.



Παράλληλα περιπολικά του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας και άνδρες αυτού έφτασαν στο χωριό και ρύθμιζαν την κυκλοφορία για διευκόλυνση του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων και αποφυγής ατυχημάτων καθώς στην φλεγόμενη κατοικία υπήρχαν και φιάλες υγραερίου οι οποίες απομακρύνθηκαν έγκαιρα και με την συνδρομή και περιοίκων που έσπευσαν να βοηθήσουν πριν συμβεί το χειρότερο σενάριο.


Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν μετά από συντονισμένες προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί και σε παρακείμενες οικίες και προκαλέσει μεγαλύτερες καταστροφές .


Ωστόσο η πλήρης κατάσβεση επιτεύχθηκε λίγο μετά τις 2,30 τα ξημερώματα από τους πυροσβέστες ενώ ένα όχημα επανδρωμένο παρέμεινε στο σημείο για αρκετή ακόμη ώρα για καθαρά προληπτικούς λόγους.


Όσον αφορά τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς η οποία και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην κατοικία


Παρόλα αυτά από πλευράς του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά.






Πηγή: www.trikaladay.gr












































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια