ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Στην Αγιά και το Κιλελέρ βρέθηκε η Αννα Βαγενά

Στην Αγιά και το Κιλελέρ βρέθηκε η Αννα Βαγενά


Στην 38η Γιορτή Κερασιού που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξοχώρι Αγιάς βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, 3-4 Ιουνίου 2017, η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά. Παρά τις καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν κάποια προβλήματα το Σάββατο, η διοργάνωση υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής. Τα συγχαρητήριά της έδωσε, μάλιστα, η Λαρισαία βουλευτής στον Δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντ. Γκουντάρα, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και τους υπόλοιπους συν-διοργανωτές. Όπως τόνισε η κ. Βαγενά «η μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης εντοπίζεται στις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά που αθλήθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, άκουσαν ιστορίες και ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τους καρπούς του τόπου», ενώ παρατήρησε ότι «τέτοιες διοργανώσεις που συνδέουν δημιουργικά τη νέα γενιά με τον τόπο, την αγροτική παραγωγή αλλά και τις παραδόσεις μας είναι όχι μόνον άξιες συγχαρητηρίων, αλλά και ανάδειξης σε τοπικό όσο και πανελλήνιο επίπεδο». 


Παράλληλα, το πρωί της Κυριακής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισκέφτηκε το χωριό του Κιλελέρ, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας μαζί με τον Δήμαρχο Κιλελέρ, Αθ. Νασιακόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθαριότητας & Πρασίνου, Β. Βισβίκη και αντιπροσωπεία της τοπικής Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ. 



Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το σχέδιο δημιουργίας του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος. Η κ. Βαγενά ενημέρωσε τους παρισταμένους για τα εξαγόμενα της πρόσφατης συνάντησής της με την Υπουργό Πολιτισμού, όπου το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς, και παρουσίασε μια συνεκτική πρόταση που, όπως υπογράμμισε, «αποβλέπει στη δημιουργία ενός ζωντανού κυττάρου διάσωσης και προαγωγής του αγροτικού κινήματος, της ιστορίας του αγροτισμού και των προοπτικών διασύνδεσης της αγροτικής ιστορίας με το σήμερα, δη. με την τοπική ανάπτυξη· τα γεγονότα του Κιλελέρ είναι μοναδικά στην πανευρωπαϊκή ιστορία, γι’ αυτό το Μουσείο, που εδώ και καιρό προωθώ ως σχέδιο, δεν προτείνουμε να έχει τη μορφή ενός ακόμη ‘άψυχου’ λαογραφικού κλπ. εκθεσιακού χώρου· είναι κοινή η βούλησή μας να γίνει ένας χώρος ζωντανός, δια-δραστικός, ένας χώρος όπου πέρα από την ιστορία του αγροτικού κινήματος, θα βρουν φιλόξενη στέγη η έρευνα και η καινοτομία στο πεδίο της αγροτικής ανάπτυξης· είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα αποκαταστήσει την ιστορία του αγροτικού κινήματος εκεί που της αρμόζει, στην πρωτοπορία της σύγχρονης θεωρίας και πράξης της αγροτικής ανάπτυξης».











Πηγή: www.kosmoslarissa.gr
















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια