ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Στις 21 Ιουνίου η έναρξη για το Φεστιβάλ Πηνειού 2017

Στις 21 Ιουνίου η έναρξη για το Φεστιβάλ Πηνειού 2017



Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ Πηνειού, ένα θεσμό που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα παρουσιάζοντας ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.


Και φέτος, για τέσσερις μέρες από την Τετάρτη 21 Ιουνίου (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής) έως το Σάββατο 24 Ιουνίου, οι χιλιάδες επισκέπτες του, μικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάσουν παρακολουθώντας υπέροχες συναυλίες και συμμετέχοντας σε πρωτότυπες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.


Ειδικότερα, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Μουσική: Δύο μουσικές σκηνές στήνονται στην κοίτη όπου φιλοξενούνται δεκάδες καλλιτέχνες-συγκροτήματα πανελλαδικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας
  • Χορός: Μία χορευτική σκηνή-πίστα όπου συγκροτήματα παίζουν live μουσική διαφόρων ειδών και χορεύουν οι επισκέπτες
  • Εικαστικά: Δρώμενα-performances, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, βιωματικά εργαστήρια, εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, κατασκευές με ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά, μοντελισμός κ.ά.
  • Θέατρο: Θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικά παραμύθια, κουκλοθέατρο κ.ά.
  • Φωτογραφία: Ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, διαγωνισμός φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, κ.ά.
  • Επιστήμες: Λειτουργία Φορητού Ψηφιακού Πλανηταρίου, διαδραστικά πειράματα φυσικής, κατασκευές γεωμετρίας, DIY 3D Printer κ.ά.
  • Αθλητισμός: Ψυχαγωγικά-αθλητικά παιχνίδια, επιτραπέζια αντισφαίριση, aerial flow, yoga, zumba, ποδηλατικά δρώμενα, παγκράτιο, taekwondo, beach volley και soccer κ.ά.
  • Διάφορες δράσεις, happenings και εκπλήξεις.



ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται λεπτομερώς για το Φεστιβάλ από την ιστοσελίδα του: www.festivalpineiou.gr.


Εκεί, εκτός από πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό κλπ, θα βρείτε τη φόρμα εθελοντή, όπως και τη φόρμα χορηγού. Γιατί στην καρδιά κάθε μεγάλης διοργάνωσης βρίσκονται οι εθελοντές και οι χορηγοί.


Σύντομα, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων θα ανακοινώσει τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν φέτος, καθώς και τους φορείς και τις δράσεις που θα υλοποιήσουν.


Επίσης, θα υπάρχουν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία καλάθια για τη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους απόρους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.


Σε λίγες μέρες, ραντεβού στο ποτάμι, ραντεβού στο Φεστιβάλ Πηνειού!



Χορηγοί Φεστιβάλ Πηνειού 2017: Cosmote, Exalco, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, ΙΕΚ Δήμητρα, Pils Hellas, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, Βίκος Cola, GK Karelas, Motel Street Boutique, Dude LRS Jean Dealers, Σκαλωσιές ΔΙΑΣ, Pizza Fan

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Περιφέρεια, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93,6




Κάλεσμα συμμετοχής


Είναι γνωστό πλέον, πως το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα παρουσιάζοντας ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.


Με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, να διασκεδάσουν ουσιαστικά, να νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.


Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, καλούνται όλοι οι φορείς- πολιτιστικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί, καθώς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, να καταθέσουν ανάλογες προτάσεις, μέχρι τις 30 Απριλίου.


Κάθε δρώμενο πρέπει να συνιστά μια πρόταση που θα προάγει την αισθητική και πνευματική ανάπτυξη και θα δημιουργεί πολιτιστικό προϊόν.


Επίσης, προτάσεις μπορούν να καταθέσουν και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί του Φεστιβάλ.


Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο, τηλέφωνο: 2410 – 614449, e mail: adhm6@larissa-dimos.gr.




















Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος

























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια