ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Το λιμάνι του Βόλου εκπέμπει SOS λόγω κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θάλασσας!

Το λιμάνι του Βόλου εκπέμπει SOS λόγω κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θάλασσας!



Αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Ένωσης Λιμένων για την κλιματική αλλαγή, που συμμετείχε ο Θ. Σταυριδόπουλος




Αμεσο κίνδυνο … «εξαφάνισης» από τον χάρτη αντιμετωπίζει το λιμάνι του Βόλου, όπως και άλλα στη χώρα και στην Ευρώπη, από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λιμένων, που έγινε Βαρκελώνη της Ισπανίας και συμμετείχε ο Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, με την ιδιότητα του προέδρου του ΟΛΒ, που είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, αλλά και με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Βόλου μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή είναι πολύ σημαντική για τα λιμάνια διότι «αν αρχίσει να ανεβαίνει η θάλασσα, τα πρώτα που θα εξαφανιστούν κυριολεκτικά από τον χάρτη, θα είναι τα σύγχρονα λιμάνια. Εξαίρεση δεν αποτελεί και το λιμάνι του Βόλου».


«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το σπίτι μας και να σκεφτούμε πολύ καλά το αύριο, διότι αν συνεχιστεί το λιώσιμο των πάγων σε τέτοιο βαθμό, που ν’ αρχίσει να ανεβαίνει η θάλασσα, πάνω από ένα μέτρο, τα πρώτα λιμάνια τύπου Βενετίας, δηλαδή περιοχές όπως ο Βόλος, θα πληγούν άμεσα», 

ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον κ. Σταυριδόπουλο, ήδη νησιά του Ειρηνικού έχουν χάσει τόσο μεγάλο μέγεθος των εδαφών τους, που απομένουν οι κορυφές τους, ενώ από το 2012 ανεβαίνει συνεχώς η θερμοκρασία του πλανήτη.


Εναλλακτικές μορφές ενέργειας

Τα στελέχη των Ευρωπαϊκών λιμανιών, συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή και επισήμαναν ότι το πρόβλημα απαιτεί παγκόσμια λύση και ότι θα πρέπει να ξεκινήσει για τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες η αντικατάσταση των καυσίμων και άλλων μέσων παραγωγής ενέργειας, με ηλιακά και αιολικά συστήματα, θέμα στο οποίο και η Ελλάδα έχει καθυστερήσει σημαντικά.


Ο Θρασ. Σταυριδόπουλος συμπλήρωσε ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα, πίσω από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά τόνισε ότι πλέον πέφτει το κόστος των εναλλακτικών μορφών παραγωγής ενέργειας.


Σε επίπεδο λιμένος Βόλου, εντός του 2017 η Διοίκηση του ΟΛΒ θα ξεκινήσει την αντικατάσταση λαμπτήρων και σε άλλα σημεία του λιμανιού, εκτός από το κορδόνι. Παράλληλα, υπάρχει σκέψη τοποθέτησης στην οροφή του τέρμιναλ και σε πολλά σημεία φωτοβολταϊκών πάνελ, για να υπάρχει παραγωγή ενέργειας, ενώ θα γίνει συνεργασία για εκμετάλλευση και της αιολικής ενέργειας μέσα στον Παγασητικό.











Πηγή: www.magnesianews.gr














































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια