ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Κάντε τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος που σας αναλογεί πριν καταθέσετε τη δήλωσή σας

Κάντε τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος που σας αναλογεί πριν καταθέσετε τη δήλωσή σας



Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις εκπνέει στις 30 Ιουνίου, εκτός και αν δοθεί αναβολή. Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις εκπνέει στις 30 Ιουνίου και οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις δηλώσεις.
Εάν το συνολικό ποσό των φόρων (του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) που παρακρατήθηκαν ή προκαταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους είναι μικρότερο του συνολικού ποσού των φόρων που αναλογούν, τότε θα κληθείτε να πληρώσετε τη διαφορά.



Αντιθέτως εάν το συνολικό ποσό των φόρων που παρακρατήθηκαν ή προκαταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους είναι μεγαλύτερο του συνολικού ποσού των φόρων που αναλογούν, τότε η αρνητική διαφορά - το πιστωτικό υπόλοιπο - θα σας επιστραφεί.
Η εκκαθάριση της δήλωσης γίνεται αυτόματα μετά την οριστική υποβολή της δήλωσης στο taxisnet.



Ωστόσο, μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς το ποσό του φόρου που σας αναλογεί με την διαδικτυακή εφαρμογή που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό και την οποία μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ:




Σε περίπτωση κατά την οποία από την εκκαθάριση της δήλωσης, η οποία γίνεται αυτόματα με την οριστική υποβολή της προκύπτει χρεωστικό ποσό φόρου, η εξόφλησή του πρέπει να γίνει σε 3 δόσεις.



Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017. Οι προθεσμίες αυτές ισχύουν ακόμη κι αν δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων μέχρι και την 30η Ιουλίου.



Σε περίπτωση κατά την οποία από την εκκαθάριση της δήλωσης προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο φόρου προς επιστροφή, η καταβολή του στον φορολογούμενο θα γίνει μόνο εφόσον εσείς ή και η σύζυγός σας έχετε δηλώσει στο κάτω μέρος της τελευταίας σελίδας του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης τον αριθμό ΙΒΑΝ τουλάχιστον ενός τραπεζικού λογαριασμού ή τους αριθμούς ΙΒΑΝ δύο τραπεζικών τους λογαριασμών.


Το ποσό της επιστροφής θα κατατεθεί σε έναν από τους δηλωθέντες λογαριασμούς.























Πηγή: www.protothema.gr






































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια