ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ερώτηση στην Βουλή απο βουλευτές για τα χρυσόβουλα και τις εκτάσεις που διεκδικεί Μονή στο Περτουλι




Ερώτηση από Βουλευτές …εκτός Νομού Τρικάλων για την διεκδίκηση τεράστριας δασικής έκτασης από την … Ιερά Μονή Δουσίκου


Ερώτηση για την προστασία δημόσιων και κοινοτικών εκτάσεων στο Περτούλι, στο Νεραϊδοχώρι και την Ελάτη Ν. Τρικάλων κατέθεσαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι Βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Κώστας Στεργίου και Διαμάντω Μανωλάκου.



Στην ερώτηση, αναφέρονται τα εξής: 

«Χιλιάδες στρέμματα από τα δημόσια δάση στο Περτούλι και το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, καθώς και από το κοινοτικό της Ελάτης εμφανίζεται ξαφνικά να διεκδικεί η Ιερά Μονή Δουσίκου επικαλούμενη τίτλους προηγούμενων αιώνων.


Το γεγονός αυτό προκάλεσε όχι μόνο έκπληξη αλλά και πολλά ερωτηματικά αν πάρουμε υπόψιν ότι καμία διεκδίκηση δεν είχε προβληθεί στις εκτάσεις αυτές και από κανέναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ εκδηλώνεται σε μια περίοδο που η περιοχή αυτή με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο έχει μπει στο στόχαστρο διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων. 


Ενώ είναι επίσης γνωστό όλη η έκταση του δημοσίου δάσους Περτουλίου εκτάσεως 30.000 και πλέον στρεμμάτων είχε παραχωρηθεί με το νόμο 6320/1934, ως προς τη νομή στη Δασολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, ενώ η κυριότητα της έκτασης αυτής παρέμεινε στο δημόσιο.



Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει επισημάνει τη θέση του ότι δάση, βουνά, παραλίες δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία μοναστηριών και επιχειρηματικών ομίλων (αθλητικά κέντρα, χιονοδρομικά κέντρα κλπ.), πρέπει να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, όπως και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής για να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, με κεντρικό σχεδιασμό, για την κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να μη βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο Βατοπέδι και για να προστατέψει τις πιο πάνω δημόσιες και κοινοτικές εκτάσεις από τις απαράδεκτες διεκδικήσεις που εγκυμονούν κινδύνους απώλειας κρατικής περιουσίας, περιβαλλοντικής υποβάθμισης και καταστροφικές συνέπειες στη διαχείριση του πανεπιστημιακού δάσους που θα οδηγήσει και σε υποβάθμιση των σπουδών των φοιτητών Δασολογίας».










Πηγη: www.trikalanews.gr







































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια