ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων με ομόφωνη απόφαση εισηγείται την πρόσληψη 207 μονίμων στην καθαριότητα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων με ομόφωνη απόφαση εισηγείται την πρόσληψη 207 μονίμων στην καθαριότητα



Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας, να τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και να ανοίξει ο δρόμος για τη διαδικασία 207 μόνιμων προσλήψεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ Υ.Ε και Δ.Ε στον τομέα της καθαριότητας.


Η πρόσληψη των νέων εργαζόμενων θα ανεβάσει τον αριθμό των υπαλλήλων στην υπηρεσία στους 417 καθώς αυτή τη στιγμή υπηρετούν 210 άτομα με μόνιμες συμβάσεις και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Την ψήφιση της τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. θα ακολουθήσει η αποστολή των ειδικοτήτων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ακολουθήσουν οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων. Διαδικασία που έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου του 2018.


Έως τότε οι εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων είχαν παραταθεί, θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους. Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την μισθοδοσία τους για το χρονικό διάστημα της ανανέωσης που θα ακολουθήσει, αφού σύμφωνα και με τα στοιχεία της Οικονομικής Επιτροπής μπορούν να υποστηριχθούν από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει ο Δήμος.
“Τα έσοδα της υπηρεσίας είναι 7,5 εκ. Τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων και των μισθών των συμβασιούχων είναι 6,20 εκ. Ευρώ. Δεν υπάρχει ανησυχία. Η υπηρεσία καθαριότητας έχει πλεόνασμα 1,3 εκ. Ευρώ. ” παρέθεσε ο κ. Καλογιάννης


Σημείο τριβής στη συνεδρίαση αποτέλεσαν 26 συμβασιούχοι άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι δεν έλαβαν έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και δεν θα συμπεριληφθούν στους καταλόγους των ονομάτων που θα προωθηθούν προς έγκριση στο Υπουργείο Εσωτερικών.
“Δεν έκλεισε η πόρτα για σας. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και ήδη πιέζουμε το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα στείλουμε συμπληρωματική πρόταση” δεσμεύτηκε ο κ. Καλογιάννης.
“Να εγκριθούν και οι 232 θέσεις” ζήτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ζήσης Γκαραλιάκος. Στη συνεδρίαση παρέστησαν και απηύθυναν ερωτήματα και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι.



207 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα εισηγείται ο Δ. Λαρισαίων

Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τους “παρατασιούχους” λέγοντας πως “η κυβέρνηση συνεχίζει την ομηρία των ανθρώπων αυτών για ψηφοθηρικούς λόγους” και εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την διαδικασία των νέων προσλήψεων καθώς “δεν έχει ξεκαθαριστεί αν απαιτείται η έγκριση από την Τρόικα και τί θα γίνει με την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου που έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας” είπε χαρακτηριστικά.


Από την πλευρά του ο κ. Καλαμπαλίκης -από την παράταξη του πρώην Δημάρχου Κώστα Τζανακούλη- ανέφερε πως η προηγούμενη δημοτική αρχή στη θητεία της είχε προσλάβει πάνω από 400 μόνιμους εργαζόμενους και απέδωσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην κυβέρνηση, η οποία “θα έπρεπε να διακόψει τις συμβάσεις με τη λήξη τους και όχι να τις παρατείνει, φέρνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο χιλιάδες ανθρώπους σε αδιέξοδο”.


Επιφυλακτικός για το μέλλον της ρύθμισης που ψήφισε η κυβέρνηση εμφανίστηκε και ο κ. Ντίνος Διαμάντος. Πρότεινε να γίνουν νέες συμβάσεις και για τους 232 συμβασιούχους του Δήμου και να ληφθούν δύο αποφάσεις για να καλυφθούν και οι 26 συμβασιούχοι που προς στιγμήν αποκλείονται, ενώ σημείωσε πως στις νέες θέσεις εργασίας δεν υπάρχει επιστημονικό προσωπικό το οποίο είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας.


“Το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση δεν λύνει αλλά επιτείνει το πρόβλημα. Δεν καλύπτει όλους τους Δήμους και χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου” τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Πέτρος Κρίκης. Ο κ. Κρίκης πρότεινε η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. και η ανανέωση των συμβάσεων να αφορά και τους 232 συμβασιούχους. Κάλεσε μάλιστα τους εργαζόμενους να μην επαναπαύονται και να εντείνουν τον αγώνα τους.


Όλες οι δημοτικές παρατάξεις συνεχάρησαν τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας για την ταχύτητα και σύνεση με την οποία εργάστηκαν για να μπορέσει η πόλη να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς μετά τις 11 ημέρες των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων και τον κίνδυνο που είχε ενσκήψει για τη δημόσια υγεία με τους τόνους των σκουπιδιών να είναι εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.





Πηγή: www.thessaliatv.gr







































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια