ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Επιστράφηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τα 2 ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλαπεί

Επιστράφηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τα 2 ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλαπεί


Πίσω στα δημόσια νοσοκομεία από τα οποία είχαν κλαπεί τον περασμένο Μάιο από σπείρα Κολομβιανών επεστράφησαν ιατρικά μηχανήματα, σε ειδική τελετή που έγινε, σήμερα Τετάρτη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου.


Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, «σήμερα επιστράφηκαν τέσσερα μηχανήματα στον "Άγιο Σάββα" και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ σύντομα θα υπάρχουν απαντήσεις από τις κολομβιανές αρχές για τον υπόλοιπο ιατρικό εξοπλισμό που έχει κλαπεί από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Λαμίας και του Βόλου».


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συμπλήρωσε ότι «σήμερα ήρθαμε εδώ για δύο λόγους: πρώτον, να δώσουμε τα πιο θερμά συγχαρητήριά μας στην ελληνική αστυνομία. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας επιτυχίας. Έχουν γίνει κι άλλες φορές ανάλογες κλοπές, αλλά δεν έγινε τίποτα γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς. Η διεύθυνση ασφάλειας Αττικής “έβαλε τα γυαλιά” σε αστυνομίες άλλων 11 χωρών. Θα επιστρέψουν και άλλα μηχανήματα στη χώρα μας».


Και πρόσθεσε πως «από την πρώτη στιγμή της κλοπής των μηχανημάτων οι διοικητές των νοσοκομείων πήραν όλα τα μέτρα ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά τα ραντεβού των πολιτών και μόνο την πρώτη ημέρα μετά την κλοπή ακυρώθηκαν κάποια. Εμείς, από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας καλύψαμε αμέσως τα χρήματα για τα μηχανήματα αυτά, τα οποία θα παραμείνουν στα νοσοκομεία. Είσαι ό,τι κάνεις, όχι ό,τι λες. Δεχόμαστε μεγάλες επιθέσεις, βγήκαν εκπρόσωποι κομμάτων και είπαν διάφορα, ας μας πουν ένα ανάλογο ιστορικό προηγούμενο που επέστρεψαν μηχανήματα. Η αστυνομία που είναι ταγμένη για να υπηρετεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κατοχυρώνει αυτό που είναι ο ρόλος της».


«Πολύ σημαντική» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Τζανέτος Φλιππάκος λέγοντας ότι «η ελληνική αστυνομία έδειξε επαγγελματισμό, σοβαρότητα και μεθοδικότητα και εξιχνίασε αυτή την υπόθεση. Μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα προς την ΕΛΑΣ γι’ αυτό το επίτευγμα. Η αστυνομία είναι στο πλευρό των πολιτών».


Τέλος και οι διοικητές των νοσοκομείων «Άγιος Σάββας», Γιώργος Δενδραμής και Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, επιβεβαίωσαν ότι η ΕΛ.ΑΣ. ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και η κατάσταση με τα ραντεβού των ασθενών ομαλοποιήθηκε από τη δεύτερη ημέρα μετά την κλοπή.


(*)Στη φωτογραφία ο αναπληρτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης παραδίδει στον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτη Νάνο βαλίτσα με ιατρικό εξοπλισμό που εκλάπη από νοσοκομείο 














Πηγή: health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια