ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

«Καμίνι» και σήμερα η Ελλάδα: Στους 45,5 βαθμούς κελσίου χθες η θερμοκρασία στη Λάρισα

«Καμίνι» και σήμερα η Ελλάδα: Στους 45,5 βαθμούς κελσίου χθες η θερμοκρασία στη Λάρισα



Στη νότια Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσει και τους 44 με 45 βαθμούς - Δείτε τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν χτες - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι και αύριο - Προειδοποίηση για πυρκαγιές



Ο καύσωνας έχει «σφιχταγκαλιάσει» την Ελλάδα εδώ και τέσσερις μέρες και θα συνεχίσει και σήμερα να δίνει θερμοκρασίες ρεκόρ όπως έκανε χτες. Σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.



Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 20 έως 41 βαθμούς, ενώ στην περιοχή του Έβρου θα φτάσει τοπικά τους 43 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 22 έως 42, όμως κατά τόπους θα φτάσει και τους 44 με 45 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 41, όμως τοπικά στη νότια Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσει και τους 44 με 45 βαθμούς.






Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.



Στη Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 31 έως 43 βαθμούς.



Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.



Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 41 βαθμούς.







Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες χτεςΟι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες των σταθμών μας τo Σάββατο 01/07, δίνονται στον πίνακα στη συνέχεια. Σε 4 σταθμούς πανελλαδικά η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 44 βαθμούς και σε 25 σταθμούς τους 42 βαθμούς. Στην Αττική η μέγιστη τιμή ήταν 43.4 βαθμοί στο Ψυχικό, ενώ ακολούθησαν με 42.3 βαθμούς τα Πατήσια και το ΣΚΑ, με 41.9 βαθμούς ο Ασπρόπυργος και με 41.7 βαθμούς η Αίγινα.









Η εξέλιξη της θερμοκρασίας έως και τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Την Κυριακή (χάρτης 1 – αριστερά) η θερμοκρασία σε πολλές πεδινές ηπειρωτικές αλλά και σε αρκετές νησιωτικές περιοχές θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς ενώ στη κοιλάδα του Έβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα, καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής, και της Πελοποννήσου οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 44 με 45 βαθμούς. Εξαίρεση αποτελεί η Ήπειρος και το βόρειο Ιόνιο, όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 36 βαθμούς.


Η πτώση της θερμοκρασίας θα επεκταθεί σταδιακά στο υπόλοιπο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (χάρτης 2 – δεξιά), οπότε οι μέγιστες στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπερνούν τους 33 με 34 βαθμούς. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές πλησιάζοντας κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς.



Κυριακή 2 Ιουλίου







Δευτέρα 3 Ιουλίου






Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα), την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία) και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία), σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.



Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.



Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.



Επίσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) και συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον. Και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Νέα Σμύρνη, στα Λιόσια, στο Μαρούσι, στο Περιστέρι, στη Λυκόβρυση, στην Αγία Παρασκευή, στους Θρακομακεδόνες, στην Ελευσίνα και στο Κορωπί. 



Από το υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:


«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

















Πηγή: www.protothema.gr




























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια