ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ο Αντρέ Πάους δηλώνει για την φετινή σεζόν: "Επιθετικό ποδόσφαιρο με την ΑΕΛ"

Ο Αντρέ Πάους δηλώνει για την φετινή σεζόν: "Επιθετικό ποδόσφαιρο με την ΑΕΛ"



Ο Ολλανδός τεχνικός της ΑΕΛ μιλά στο Sport24.gr για το στυλ που θα έχουν οι "βυσσινί" τη φετινή σεζόν και ζητά στήριξη από τον κόσμο της Λάρισας προκειμένου η ομάδα της πόλης να εκπληρώσει τους στόχους της. 



Ήρθε μεσούσης της περυσινής σεζόν κι έβγαλε εις πέρας την αποστολή του. Ο Αντρέ Πάους κράτησε την ΑΕΛ στη Super League και το Sport24.gr τον συνάντησε στο Καρπενήσι όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας της θεσσαλικής ομάδας.



Ο 51χρονος Ολλανδός τεχνικός των "βυσσινί" μιλά για την επιθετική ΑΕΛ που ονειρεύεται, χαρακτηρίζει ως "12ο παίκτη" τον κόσμο της ομάδας, και ζητά βαθμούς στα πρώτα ματς για λόγους... αυτοπεποίθησης.



- Κύριε Πάους είναι η πρώτη σας σεζόν στην ΑΕΛ, ως πρώτη ολόκληρη σεζόν με προετοιμασία από την αρχή. Τι περιμένουμε από τη φετινή ΑΕΛ;

"Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όσους το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα πρώτα ματς. Αυτό για να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία όσο γίνεται πιο γρήγορα και μετά ίσως να χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε το στόχο μας. Πρώτα να φτιάξουμε μια καλή ομάδα με βάση τη συμπεριφορά της κι έπειτα να τη βελτιώσουμε, να την αναπτύξουμε".


- Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος;

"Θα παίξουν όλοι εναντίον όλων, αλλά για την αυτοπεποίθησή σου είναι καλό να πάρεις κάτι από τα πρώτα ματς. Να πάρεις βαθμούς. Η σημασία των πρώτων ματς ανάγεται στην αυτοπεποίθηση".


- Οι Λεοζίνιο, Φατιόν και Μπόζοβιτς εξέφρασαν μέσα από το Sport24.gr την ευχάριστη έκπληξή τους για το γεγονός ότι η προετοιμασία εμπεριέχει πολλή μπάλα. Θα έχει η ΑΕΛ ολλανδικό στυλ; Θα παίζει 4-3-3;

"Μου αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο, το οποίο θα αρέσει στους οπαδούς μας. Θέλω να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής της μπάλας. Δεν θέλω να μην έχουμε εμείς την μπάλα. Ακόμη κι αν τη χάνουμε, να προσπαθούμε να την κερδίζουμε αμέσως. Δεν θα πρέπει να τρέχουμε εμείς πίσω από την μπάλα, να τρέχουν οι αντίπαλοί μας να κυνηγούν την μπάλα..."


- Όπως καταλαβαίνω υπόσχεστε περισσότερο επιθετικό, παρά αμυντικό ποδόσφαιρο...;

"Ναι, αυτή είναι η προπονητική κοσμοθεωρία μου".


- Πόσο μπορεί ο κόσμος της ομάδας να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της; 

"Πάρα πολύ. Είδα το ματς με την Ξάνθη και ήταν ο 12ος παίκτης μας. Ο τρόπος που παίξαμε σε εκείνο το ματς αποτυπώθηκε και στη σύνδεση με τους οπαδούς μας. Παλέψαμε, το εκτίμησαν και τους άρεσε".


- Πέρα από την παραμονή στην πρώτη κατηγορία, είναι στόχος να προχωρήσετε και στο Κύπελλο;

"Όπως και πιο πριν, στόχος είναι να μείνουμε ταπεινοί και να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς στην αρχή. Μετά μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους. Γιατί να μη φθάσουμε μακριά στο Κύπελλο; Όλα είναι πιθανά. Εάν οι παίκτες μου αποκτήσουν νοοτροπία νικητή, όλα μπορούν να συμβούν".


- Είστε από μια χώρα που παράγει συνεχώς ποδοσφαιριστές. Πιστεύετε ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει ταλέντο;

"Μου αρέσουν οι νέοι ποδοσφαιριστές. Έχουμε και νέα παιδιά εδώ στο Καρπενήσι και θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία. Γιατί στη διάρκεια της σεζόν έχουν λιγότερες ευκαιρίες. Πρέπει να συνηθίσουμε και να δούμε εάν μπορούν να προσαρμοστούν".


- Ο Άγιαξ μια ομάδα με έντεκα νεαρούς παίκτες έφθασε στον τελικό του Europa League. Μπορεί να κάνει το ίδιο και η ΑΕΛ με κορμό νεαρό παικτών; Να φθάσει ενδεχομένως σε ένα τίτλο στην Ελλάδα;

"Δεν είναι εφικτό μέσα σε ένα χρόνο. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή και πρέπει να έχουμε σωστό προγραμματισμό. Και πρέπει να έχουμε και σωστό πλάνο. Δεν ξέρω..."


- Θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλες μεταγραφές το καλοκαίρι ή έχει κλείσει το ρόστερ;

"Δεν επικεντρώνομαι στις μεταγραφές αυτή τη στιγμή. Θα περιμένουμε να δούμε τα πρώτα φιλικά και τις αδυναμίες μας. Μετά θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε, όταν θα τελειώσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας".


- Πιστεύετε ότι η προετοιμασία είναι η πιο σημαντική περίοδος της σεζόν;

"Ναι. Εάν δεν θέλεις να μείνεις από ενέργεια στη μέσα της σεζόν, θα πρέπει να κάνεις καλή προετοιμασία. Εάν κάνεις καλή προετοιμασία, δεν θα συναντήσεις προβλήματα μέσα στη σεζόν. Είναι προτιμότερο για μένα να έχω παιδιά με σωστή νοοτροπία και λιγότερη ποιότητα, παρά το αντίθετο".


- Μια υπόσχεση που θα αφήνατε στους οπαδούς της ΑΕΛ;

"Πρώτα από όλα να τους πω ότι χρειαζόμαστε τη στήριξή τους. Να πάρουν διαρκείας και να είναι δίπλα μας κάθε Κυριακή. Αυτό που είδα στο ματς με την Ξάνθη, ήταν κάτι μοναδικό. Σε εκείνο το ματς σώσαμε την κατηγορία και έτσι τους θέλω πάντα. Εμείς είμαστε οι καλλιτέχνες στο γήπεδο και οι θεατές είναι οι οπαδοί μας. Πρέπει να παίξουμε καλά, για να τους αρέσει. Θέλουμε να αυξηθεί η προσέλευση λόγω των εμφανίσεων και τους θεάματος".





















Πηγή: www.sport24.gr


























































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια