ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στον Ιππικό Όμιλο του Δήμου Λαρισαίων οι Κατασκηνωτές της Πόλης (ΦΩΤΟ)

Στον Ιππικό Όμιλο του Δήμου Λαρισαίων οι Κατασκηνωτές της Πόλης (ΦΩΤΟ)



Τον Ιππικό Όμιλο του Δήμου Λαρισαίων είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα παιδιά του καλοκαιρινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης «Κατασκήνωση στην Πόλη», οι μικροί «Ταξιδευτές» του Κράγια, τα «Αστέρια – Ξεφτέρια» από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων αλλά και οι «Εξερευνητές» από το 33ο – 45ο Νηπιαγωγείο που εδρεύει και το ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων.



Η ιππασία είναι το μοναδικό ολυμπιακό άθλημα όπου άνθρωποι και ζώα συνεργάζονται ως ενιαίο σύνολο και το μόνο που έχει δύο αθλητές, το άλογο και τον αναβάτη. 



Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ξεκίνησε μια ομάδα πενήντα παιδιών, έχοντας στα σακίδιά τους μήλα και καρότα για να ταΐσουν τα αλογάκια. 



Φωνές, γέλια και ανυπομονησία κυριαρχούσαν στις εγκαταστάσεις του ιππικού ομίλου του Δήμου στο Α.Κ. ¨Γ.Μητσιμπόνας¨, μέχρι που εμφανίστηκε η «Λίζα», το άλογο που είχε την ευκαιρία να γνωριστεί από κοντά με τα παιδιά. 



Η κα. Σμαράγδα Μπελτέ, εκπαιδεύτρια Ιππασίας καλωσόρισε τα παιδιά και ξεκίνησε η ενημέρωση για τη φροντίδα του αλόγου. Η επαφή με τη φύση και τα άλογα, ο τρόπος που προετοιμάζουμε το άλογο για ίππευση, το σέλωμα, τράβηξαν το ενδιαφέρον των παιδιών. Ξεκινάμε καθαρίζοντας το άλογο, τοποθετούμε το ιππόσαγμα, τη σέλα, καθαρίζουμε τις οπλές, τοποθετούμε το έποχο, τα χαλινάρια και… έτοιμο για ίππευση! 



Τα παιδιά ενθουσιασμένα τάισαν την Πρίνσες, τον Αλέξανδρο και την Ακύλλα και τους υποσχέθηκαν ότι θα ξαναβρεθούν το συντομότερο δυνατόν. 



Παράλληλα, μια ομάδα προσφυγόπουλων από το camp στο Κουτσόχερο, παρακολούθησε τη δράση με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν μια σύντομη βόλτα ως μικροί γητευτές. 



Τα παιδιά συνόδευσαν οι παιδαγωγοί Λίνα Μουσιώνη και Εύη Βαλασσοπούλου με τη γυμνάστρια Νίκη Δράκου.



Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει», καθώς προωθεί τις συνεργασίες και κινητοποιεί την τοπική κοινωνία να συμμετέχει σε διαδικασίες μάθησης, συνύπαρξης, αποδοχής και αλληλεγγύης.






























Γράφει για την larisacitynews.gr











































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια