ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

"ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ" με την Ιωάννα Παππά στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ

"ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ" με την Ιωάννα Παππά στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ



Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει
«Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον»
του Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΥ
με την Ιωάννα Παππά
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2017
σε επιλεγμένους χώρους ανά την Ελλάδα


Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον Μαϊο στο Θέατρο Τempus Verum Εν – Αθήναις στο Γκάζι, ανεβαίνει στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στη Λάρισα.

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβληματικότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον», με την Ιωάννα Παππά να ενσαρκώνει καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος. Ένα θαυμάσιο ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και τη κίνηση, και με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη να ακουγέται ζωντάνα από το πιάνο του Αλέξανδρου Αβδελιώδη, η παράσταση συμπαρασύρει τους θεατές σε ένα μαγευτικό ταξίδι.





Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν  πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους,  ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευομένων ραπτών, κάνοντας το μικρό ραφτόπουλο να ζήσει απροετοίμαστο και ανυπεράσπιστο μια βάναυση φυλακή.
«Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» είναι η αναμέτρηση ζωής και θανάτου, αναμέτρηση του πραγματικού με το ονειρικό. Είναι το παραμύθι, που κρύβει ένα δράμα: μια ακρωτιριασμένη ζωή που παλεύει με θαύματα να θεραπευτεί. Το ταξίδι της Παππά με ξεναγό τον Αβδελιώδη ταξιδεύει άνα την Ελλάδα και όποιος μπεί σ’ αυτό το...γκρούπ κερδισμένος θα είναι.
 Τόνια Μανατέα, Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων. 





«Ταξίδι στη λιτή αλλά ουσιαστική θεατρική τέχνη. Με τους φωτισμούς (που φρόντισε ο Δήμος Αβδελιώδης),με  το ταλέντο της Ιωάννας Παππά, που υποδύθηκε το σύμπαν του Βιζυηνού, με μοναδικό, σπαρακτικό, μεστό και μαζί ντελικάτο τρόπο, με τη μουσική στο πιάνο που μετέφερε ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης, με τη θωριά των θεατών που είχαν αφεθεί, που χαμογελούσαν ευτυχισμένοι και μαγεμένοι και ταξίδευαν...»
Πηγή: Monopoli.gr


«Ρεσιτάλ ερμηνείας από την Ιωάννα Παππά, σε ένα εκφραστικό, χειμαρρώδη, αφηγηματικό μονόλογο, που κόβει την ανάσα, από την αρχή ως το τέλος...»
Νίκος Μπατσικανής.





Συντελεστές:
Διδασκαλία ερμηνείας,
σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά
Κοστούμι: Αριστείδης Πατσόγλου
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Live Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου
Επικοινωνία: BrainCo
Παραγωγή: Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου
Πληροφορίες Παράστασης:
Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 80’
Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος / 12 ευρώ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, άτομα άνω των 65 και ΑΜΕΑ) / Προπώληση: 15 και 12 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Βιβλιοπωλείο Flash (Παπαναστασίου Αλέξανδρου 57), Βιβλιοπωλείο Prosperus (Διάκου Αθανασίου 2) & Βιβλιοπωλείο Παιδεία (Μεγ. Αλεξάνδρου 6)
Για πληροφορίες: 2310 257218, Αρβανιτίδου Χρύσα


































Γράφει για την larisacitynews.gr











































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια