ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Το ξενύχτησαν οι Βολιώτες για να καταφέρουν να γράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς!

Το ξενύχτησαν οι Βολιώτες για να καταφέρουν να γράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς!


Ουρά 200 ατόμων βρήκαν οι υπάλληλοι στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ


Εξω από το… “Μεταξουργείο” ξενύχτησαν περίπου 200 Βολιώτες για να προλάβουν τα εγγράψουν τα παιδιά τους στις Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Όπως και πέρυσι, που άλλαξε η διαδικασία, έτσι και φέτος, έχει σημασία η σειρά προτεραιότητας, κάτι που συνεπάγεται και την ταλαιπωρία του κόσμου. Χθες ήταν η πρώτη μέρα εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και υπήρχε κόσμος από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, περισσότερο από γονείς που ενδιαφερόταν να εγγράψουν τα παιδιά τους για τα Βρεφικά Τμήματα, που είναι λίγα στη Μαγνησία.


Στις 7.15 το πρωί, έξω από το Μεταξουργείο βρισκόταν σε αναμονή 200 περίπου άνθρωποι, για να προλάβουν να κάνουν από τις πρώτες αιτήσεις, ανέφερε η Νικολέττα Μπέντα διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που αφορά Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ.


Οι θέσεις που ζήτησε ο Δήμος ήταν 28, που αντιστοιχούν στο 70% της δυναμικότητας των Βρεφικών Τμημάτων, για το ΕΣΠΑ, ενώ πέρυσι μετά την έναρξη είχαν δοθεί επιπλέον θέσεις Voucher, διότι είχαν μείνει χρήματα, ενώ για φέτος είναι άγνωστο αν θα γίνει κάτι ανάλογο.


Η κατάσταση, αφού έκαναν αιτήσεις οι 200 που περίμεναν στο άνοιγμα ομαλοποιήθηκε αργά το πρωί χθες, ενώ σήμερα Πέμπτη θα καταθέσουν αιτήσεις οι γονείς των παιδιών που ήδη τα παιδιά τους είναι στους Παιδικούς Σταθμούς.


Σύμφωνα με την κ. Μπέντα, η ταλαιπωρία του κόσμου ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται φέτος, διότι άλλαξε η διαδικασία. Τα προηγούμενα χρόνια δινόταν στην υπηρεσία η μοριοδότηση για τα άτομα που θα έπαιρναν οι Παιδικοί Σταθμοί και στην υπηρεσία πήγαιναν συγκεκριμένοι άνθρωποι με τις καταστάσεις.


Από πέρυσι, η διαδικασία έχει αλλάξει η υπηρεσία πλέον δεν γνωρίζει πόσα μόρια παίρνει ο καθένας, όποιος πολίτης θέλει πάει κάνει αίτηση και όποιος επιθυμεί μπορεί να φύγει παίρνοντας το Voucher ανά πάσα στιγμή.


Στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης τηρείται σειρά προτεραιότητας, διότι από το ΕΣΠΑ δεν δίνονται οι καταστάσεις, όπως δινόταν παλιά, επισήμανε η διευθύντρια Εκπαίδευσης. Οι θέσεις για τα Βρεφικά Τμήματα, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ είναι 200 μέσω ΕΣΠΑ, ενώ οι δομές πέρυσι φιλοξένησαν συνολικά 500 παιδιά.



Ξενύχτησαν οι υπάλληλοι

Λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έφυγαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης την Τρίτη, διότι το ΕΣΠΑ βγήκε στις 7 το απόγευμα και για 30 λεπτά κατέβαινε το αρχείο σε στικάκι, διότι για κάθε μια από τις 17 δομές υπάρχει μια διαφορετική σύμβαση εις τριπλούν.


Στη συνέχεια έπρεπε να γίνει εκτύπωση και εγγραφή όλων των συμβάσεων, κάτι που πήρε τους υπαλλήλους μετά τα μεσάνυχτα.










Πηγή: www.magnesianews.gr



















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια