ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Χαμός γίνεται στη Σκιάθο με την επιστροφή του Ντάνου από το Survivor - Από φανουρόπιτες μέχρι και νυφικά στο λιμάνι !

Χαμός γίνεται στη Σκιάθο με την επιστροφή του Ντάνου από το Survivor - Από φανουρόπιτες μέχρι και νυφικά στο λιμάνι !



Κάποτε, ένα νησί στο σύμπλεγμα των Σποράδων, έβγαλε το λογοτέχνη ο οποίος χαρακτηρίστηκε ώς «η κορυφή των κορυφών» από τον Κ.Καβάφη, δηλαδή τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Από τον «άγιο των ελληνικών γραμμάτων» όπως τον αποκαλούσαν η Σκιάθος πέρασε ένα διάστημα παρακμής, μέχρι που το 2017, ανέδειξε την «κορυφή των κορυφών» του κορυφαίου τηλεπαιχνιδιού Survivor, Γιώργο Αγγελόπουλο, ή πλέον το Ντάνο των Ελλήνων.



Μετά τις αφίσες βέβαια που είδα να κυκλοφορούν για την επιστροφή του Ντάνου του Μέγα στο νησί, είπα να πάω κι εγώ να δω τι γίνεται. Να βοηθήσω να γκρεμίσουν τα τείχη της πόλης, να τον υποδεχθώ μετα βαϊων και κλάδων, να συντονίσω το άγημα, να στρωσω το κόκκινο χαλί, σε ότι μπορώ να βοηθήσω τελοσπάντων. Και φυσικά να ελέγξω άν όλα γίνονται σωστά.


Δηλαδή αν οι τόνοι με τα πιτάκια του Ντάνου έχουν σερβιριστεί από τα catering. Aν φοράνε όλοι απομιμήσεις των κολιέ που έφτιαξε και προσέφερε στα κορίτσια ο ευγενέστατος παίκτης στον Άγιο Δομίνικο. Αν το βενζινάδικό του παίκτη έχει ήδη ανακηρυχθεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του ΟΗΕ. Αν η φανέλα του από τότε που έπαιζε ποδόσφαιρο έχει κυκλοφορήσει σε χιλιάδες μπλουζάκια ώστε να μπορούν να τη φορούν μικροί και μεγάλοι. Και τελοσπάντων αν έχει σκαλιστεί το χρυσό ψαροτούφεκο το οποίο θα του απονείμει ο Δήμαρχος του νησιού επειδή με το δικό του βούταγε και καμάκωνε ψάρια για να ταϊσει την ομαδα του. Όλα είναι στην εντέλεια.






Τα πράγματα είναι έντονα.Όλες οι γιαγιάδες του νησιού έχουν φτιάξει φανουρόπιτες και τις έχουν παρατεταγμένες στο λιμάνι για να ευχαριστήσουν τον άγιο που φανέρωσε στο Ντάνο τους τη νίκη και τα φράγκα. Όλες οι τουρίστριες του νησιού αλλά και οι ντόπιες είναι ντυμένες νύφες και περιμένουν κρατώντας τις ανθοδέσμες τους υπομονετικά να επιλέξει τη μία και μοναδική που θα γίνει σύζυγός του. Όλα τα παιδάκια του νησιού έχουν συγκροτήσει χορωδία η οποία τραγουδά υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου εμβατήρια προς τιμήν του. Μια φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού πλέει περιμετρικά του νησιού. Παρθένες ραίνουν το κόκκινο χαλί που έχει στρωθεί με ροδοπέταλα.



Οι άντρες του νησιου έχουν φορέσει τα γαμπριάτικα κοστούμια τους και οι γυναίκες τις αμπιγιέ τους τουαλέτες ενώ όλοι τους κρατούν από ένα σημαιάκι στα χρώματα της ομάδας των διασήμων με την οποία ο Ντάνος τερμάτισε στον τελικό. Άγαλμα από μεγάλο γλύπτη βρίσκεται κουκουλωμένο με το Ντάνο να κρατάει το τοτέμ της ασυλίας του οποίου τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν με φωτοβολίδες και βεγγαλικά όταν με το καλό ο Ντάνος ο Μέγας θα πατήσει ξανά το πόδι του στο νησί.



Ο κόσμος τόσος πολύς, τα καϊκια στ ανοιχτά, το πλοίο κορνάρει, άνθρωποι έχουν έρθει από κάθε μεριά του πλανήτη. Η Σκιάθος αρχίζει σιγά σιγά να βουλιάζει. Και να βουλιάζει… Μέχρι που εξαφανίζεται σαν τη χαμένη Ατλαντίδα και το μυστήριο του Ντάνου του Μέγα χάνεται στα βάθη της θάλασσας εκεί όπου ο μύθος του θα ζει για πάντα.















Πηγή: www.youweekly.gr




















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια