ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Χωρίς μουσική τα μαγαζιά της Μυκόνου μετα τις 03.00!





Ηταν Φεβρουάριος του 1994, όταν η πλατεία Συντάγματος είχε μετατραπεί σε τεράστια «πίστα», που φιλοξενούσε τις διαμαρτυρίες των ξενύχτηδων για τον νόμο Παπαθεμελή.


Υστερα από 23 χρόνια, το ζήτημα του ωραρίου των νυχτερινών καταστημάτων επανέρχεται στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά με παράπονα από το... νησί των ανέμων!


Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς η Αστυνομία υποχρεώνει τα κλαμπ του κοσμικού νησιού να κλείνουν τη μουσική μετά τις 3 τα ξημερώματα, δυσαρεστώντας τους τουρίστες που τα κατακλύζουν. Το πρόβλημα ξεκινά από μια αστυνομική διάταξη του 1996, η οποία ισχύει ως σήμερα και ορίζει ότι τα μουσικά όργανα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τη θερινή περίοδο μπορούν να λειτουργούν ως τις 3 τα ξημερώματα στα κέντρα κλειστού χώρου και ως τις 2 τα ξημερώματα στα κέντρα ανοιχτού χώρου.


Το απίστευτο είναι ότι υπάρχει υπουργική απόφαση του 2009, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία ως τις... 5 τα ξημερώματα!



Λουκέτο

Ωστόσο, το μπέρδεμα που εμφανίζεται στις αντικρουόμενες διατάξεις έχει προκαλέσει σύγχυση στους επιχειρηματίες της Μυκόνου, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με πρόστιμα, αλλά και με το ενδεχόμενο «λουκέτου» στον χώρο τους, αν εντοπιστούν τρεις φορές να παραβαίνουν τον νόμο!


Το ζήτημα έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού, με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά να στέλνει επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ζητώντας την παράταση του ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως τις 5 τα ξημερώματα.


«Παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο στο νησί μας οι επιχειρηματίες να εγκλωβίζονται στη δίνη του νόμου και να καθίστανται υπόλογοι, διότι η χρήση της μουσικής στα καταστήματά τους πέραν της 3ης πρωινής έχει ως αποτέλεσμα την ποινική τους παράβαση.


Συγχρόνως, έρχονται αντιμέτωποι με τη διοικητική ποινή σφραγίσεως του καταστήματός τους (...), με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή τόσο των ίδιων των ιδιοκτητών των καταστημάτων όσο και των εργαζομένων και των προμηθευτών τους. Οσαύτως δημιουργείται αρνητική εικόνα του πρώτου τουριστικού προορισμού της χώρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πρώτους παγκοσμίως, με την ύπαρξη σφραγισμένων καταστημάτων λόγω παραβίασης του ωραρίου μουσικής, όπως συνέβη στο παρελθόν» σημειώνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Μυκόνου


























Πηγη: www.espressonews.gr








































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια