ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ανανεωμένος και υψηλής αισθητικής ανοίγει τις πόρτες του ο χώρος του εμβλητικού κέντρου «Φρούριο»

Ανανεωμένος και υψηλής αισθητικής ανοίγει τις πόρτες του ο χώρος του εμβλητικού κέντρου «Φρούριο»



Στον εμβληματικό χώρο του ιστορικού κέντρου «Φρούριο», στον λόφο της πόλης, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου. 





Ως γνωστόν, ο χώρος εκμισθώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων, μετά από διαδικασία δημοπρασίας και οι νέο μισθωτές βρίσκονται στο στάδιο των τελικών εργασιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου. 





Ο κ. Καλογιάννης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Παν. Νταή και Παν. Σάπκα και τη γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Λ. Γιοβρή, ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη της αρχιτεκτονικής ομάδας που εκπόνησαν τα σχέδια του χώρου κ. Φωτεινή Μιλτιάδου, για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου όσο και στο περιβάλλοντα χώρο. Όπως τονίστηκε, η περιοχή του Φρουρίου διαμορφώνεται πλέον σε ένα πολυχώρο, όπου οι Λαρισαίοι μπορούν να απολαύσουν στο ψηλότερο σημείο της πόλης, μερικές στιγμές χαλάρωσης με καφέ, φαγητό ή ποτό, ενώ θα λειτουργήσει και χώρος για παιδιά. 





Επίσης, το κτίριο του «Φρουρίου» θα διατηρήσει τις γραμμές μοντέρνου κύματος που είχε την δεκαετία του 1960 όταν και πρωτολειτούργησε. Παράλληλα, έχει επενδυθεί με φυσικά υλικά όπως πέτρα και ξύλο, καθώς και φυσικά επιχρίσματα. Από το εσωτερικό ο θαμώνας έχει θέα στα περισσότερα σημεία του εξωτερικού χώρου.





Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναμόρφωση του χώρου, συγχαίροντας τα μέλη της αρχιτεκτονικής ομάδας και τους μισθωτές, ενώ σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων είναι αντάξιο της ιστορίας και της εμβληματικότητας του συγκεκριμένου χώρου.





Επίσης, υποστήριξε ότι οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή ήταν να διαμορφωθούν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις ώστε ο δήμος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, κάνοντας μάλιστα λόγο και στο τίμημα ενοικίασης του χώρου το οποίο ξεπερνά τα 6.000 ευρώ μηνιαίως, αλλά παράλληλα να αξιοποιηθεί το «Φρούριο» με το καλύτερο δυνατό τρόπο. «νομίζω ότι το αποτέλεσμα που βλέπουμε, δικαιώνει τις επιλογές μας, παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν λόγω της γραφειοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης. 





Σημειώνεται ότι το νέο κέντρο Φρούριο, αναμένεται να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους Λαρισαίους, την επόμενη εβδομάδα. 



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη:


















Γράφει για την larisacitynews.gr






















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια