ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Εφοδος ελεγκτών της Επιθεώρησης Εργασιας στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου




Εφοδος κλιμακίου της Επιθεώρησης Εργασίας στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου πριν από δύο μέρες.


Οι ελεγκτές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ,μετέβησαν στο αεροδρόμιο για να ελέγξουν το καθεστώς υπό το οποίο απασχολείται το προσωπικό σε διάφορες εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης  του αεροδρομίου, παρέχοντας υπηρεσίες όπως διαχείρισης αποσκευών (baggage handling), εξυπηρέτησης αεροσκαφών στην πίστα (ramp handling) και διακίνησης φορτίου και ταχυδρομείου μεταξύ του αεροσταθμού και του αεροσκάφους. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι της επίσκεψης του κλιμακίου δεν  προηγήθηκε καταγγελία, ωστόσο μετά τις σαφείς εντολές που υπάρχουν από το Υπουργείο Εργασίας για διεύρυνση των ελέγχων σε όλους τους κλάδους, κρίθηκε σκόπιμο ελεγκτές να μεταβούν στο αεροδρόμιο, που λόγω της τουριστικής περιόδου βρίσκεται σε full time σεζόν για να γίνει αυτοψία.


Από τον έλεγχο που έγινε οι πληροφορίες αναφέρουν πως βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο εταιρείες, διότι δεν συμβάδιζαν οι  συμβάσεις απασχόλησης του προσωπικού με το αντικείμενο εργασίας και την ειδικότητά τους.


Οι ελεγκτές -σύμφωνα με πληροφορίες- κατέγραψαν συγκεκριμένα στοιχεία στο δελτίο εργατικής αναφοράς, ενώ εντός δεκαημέρου θα πρέπει οι εταιρείες και εγγράφως να δώσουν  εξηγήσεις για το όλο θέμα.



Υψηλή παραβατικότητα δείχνουν οι έλεγχοι

Στο μεταξύ από τους ελέγχους  που γίνονται σχεδόν καθημερινά πλέον από τα συνεργεία των ελεγκτών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στο Βόλο έχει διαπιστωθεί ότι σε ένα ποσοστό 50% των επιχειρήσεων που ελέγχονται βεβαιώνονται παραβάσεις.


Η μεγαλύτερη «φάμπρικα» εντοπίζεται σε καφέ και άλλα καταστήματα εστίασης, σε συνεργεία καθαρισμού, καθώς επίσης σε εταιρείες διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων, αλυσίδες τροφοδοσίας, όπου διαπιστώνεται πολύ συχνά πως οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης ουσιαστικά μετατρέπονται σε υπεραπασχόλησης χωρίς τις αντίστοιχες αποδοχές. Ο εργαζόμενος για να μην είναι άνεργος υπογράφει για απασχόληση 4ωρών, οι οποίες διαρκώς όμως αυξάνονται, με αποτέλεσμα να  υπάρχουν επιχειρήσεις που με αυτόν τον τρόπο απασχολούν προσωπικό ακόμη και 10 ώρες.


Τα πρόστιμα που πέφτουν πλέον βροχή φτάνουν μέχρι και 6.000 ευρώ ανά έλεγχο, ενώ σε όσους έχει βεβαιωθεί ήδη ένα πρόστιμο και επιμείνουν να παραβατούν, η επόμενη «καμπάνα» φτάνει και τα 12.000 ευρώ.


Όσον αφορά την ανασφάλιστη εργασία παραμένει το πρόστιμο των 10.500 ευρώ.






Πηγη: www.taxydromos.gr (Βάσω Κυριαζή)



































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια