ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Επιτακτική η ανάγκη για ΜΕΘ και Χειρουργείων Παίδων και Βρεφών στη Λάρισα




Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην νοσηλεία παιδιών σε ΜΕΘ στη Λάρισα ανέδειξε ο σοβαρός τραυματισμός ενός μικρού κοριτσιού 2,5 χρόνων που για την αντιμετώπισή του χρειάστηκε να διακομισθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη Θεσσαλονίκη.


Για την αντιμετώπιση του προβλήματος η Διοίκηση των δυο Νοσοκομείων της Λάρισας ετοιμάζει πρόταση για την ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου ήδη λειτουργούν Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Παίδων και Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας νεογνών.


Παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθούν τα χειρουργεία βρεφών, νεογνών και παιδιών στα δυο νοσοκομεία της πόλης, ακόμη σε δύσκολα περιστατικά.


Tον τελευταίο μήνα ένα μωρό 18 μηνών και ένα νεογνό 2 ημερών χειρουργήθηκαν και νοσηλεύτηκαν στη Λάρισα.


Τα δύσκολα χειρουργεία γίνονται με παιδο-αναισθησιολόγους από τη Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι μέσα στο 2018 τα παιδοχειρουργικά τμήματα να λειτουργήσουν με αυτονομία και δικό τους προσωπικό.


Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει στο πανεπιστημιακό Λάρισας και η κλινική επείγουσας ιατρικής, για να αποσυμφορηθούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Τα λιγότερο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.


Αντίστοιχη μελέτη έγινε και για το  Γ.Ν.Λ. «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ», ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής στα Επείγοντα.






Πηγη: ΕΡΤ (Μάνια Γκουσιάρη)
































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια