ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ισόπαλο αλλά με εντάσεις έληξε το φιλικό ΑΕΛ - Ξάνθη




Ισόπαλο έληξε και το δεύτερο φιλικό μεταξύ Ξάνθης και ΑΕΛ με 1-1 που θα λύσουν τις διαφορές τους στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Αντρέ Πάους στην πρόβα τζενεράλε της πριν την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό το ερχόμενο Σάββατο (19/8, 21:30) είχε θετικά και αρνητικά.


Οι «βυσσινί» είχαν ένα πρώτο ημίχρονο που έδειξαν διάθεση να παίξουν μπάλα, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακής ποιότητας με τον κόσμο να κουράζεται περισσότερο από το θέαμα που έβλεπε από τις κερκίδες.


Στο γήπεδο βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ενώ όπως και το περασμένο Σάββατο δεν έλειψαν τα νεύρα μεταξύ των ομάδων.



Η αρχική εντεκάδα

Ο Αντρέ Πάους πριν τη πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό επέλεξε να στήσει την ομάδα με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπόζοβιτς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Φάρκας-Ζίζιτς. Δεξιά στην άμυνα θα ξεκίνησε ο Ρέντζας και αριστερά ο Γουάλας.


Αμυντικά χαφ ήταν οι Ανδρεόπουλος, Λαμπρόπουλος και πιο μπροστά ο Λεοζίνιο. Στα άκρα της επίθεση βρέθηκαν οι Κουτσιανικούλης και Ντέλετιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Περόνε.



Πιεστική από την αρχή και γκολ!

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που μπήκε από την αρχή με όρεξη να πιέσει και να φτάσει στο τέρμα. Έτσι από το πρώτο λεπτό ανάγκασε την Ξάνθη να υποπέσει σε λάθος, όταν ο Φλίσκας έκανε κακό γύρισμα προν τον Ζίβκοβιτς με τη μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του.


Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, έχοντας την κατοχή της μπάλας πολιόρκησαν την Ξάνθη στα καρέ της και κατάφεραν να εκτελέσουν τέσσερα κόρνερ πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου. Τελικά το γκολ ήρθε ένα λεπτό μετά.


Στο 11′ ο Λαμπρόπουλος έβγαλε γρήγορα την ομάδα στην επίθεση με στόχο τον Περόνε. Ο επιθετικός που κατέβασε όμορφα τη μπάλα την έδωσε ξανά πίσω στον αρχηγό της ΑΕΛ, που έβγαλε με πάσα στον Κουτσιανικούλη γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Λαρισαίος εξτρέμ αφού έφτασε μέχρι και τη περιοχή με παράλληλη πάσα βρήκε τον Λεοζίνιο που με προβολή έκανε 1-0.



Και δεύτερο γκολ, αλλά ακυρωμένο

Η Ξάνθη στη συνέχεια προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά στο 16′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρότσε, με τη μπάλα όμως να περνά άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 19′ όταν ο Κασάδο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στην καρδιά της περιοχής εκεί όπου ο Μέντες ανενόχλητος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία του Μπόζοβιτς.


Η ΑΕΛ πάντως ανέλαβε γρήγορα τα ηνία και απείλησε ξανά με τον Περόνε στο 21′. Ο Λαμπρόπουλος με διαγώνιο πάσα βρήκε τον επιθετικό στην κορυφή της μεγάλης περιοχής και δεξιά και με το εξωτερικό δοκίμασε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, με τη μπάλα να περνά λίγο εκατοστά πάνω από την εστία.


Ένα λεπτό μετά η ΑΕΛ σημείωσε και δεύτερο γκολ που… ακυρώθηκε. Ο Ντέλετιτς με πανέμορφη ενέργεια πέρασε εντυπωσιακά τον Ντε Λούκας μέσα στη περιοχή και αριστερά, ο Σέρβος έκανε το γύρισμα με τον Κουτσιανικούλη με το τακουνάκι, αλλά ο βοηθός Γκάγκας υπέδειξε τον παίκτη σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε.



Δεν έλειψαν και πάλι τα νεύρα

Η ΑΕΛ μετά και το cooling break συνέχισε να έχει τη κατοχή, με την Ξάνθη όμως να διεκδικεί περισσότερα πράγματα. Στο 31′ ο Λεοζίνιο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή το σουτ του όμως πέρασε άουτ.


Βέβαια αν και φιλικό το παιχνίδι, όπως αυτό του προηγούμενου Σαββάτου είχε και πάλι νεύρα. Ο Λεοζίνιο δέχθηκε φάουλ από τον Καμαρά, με τον Βραζιλιάνο να ζητάει το λόγο από τον αντίπαλό του. Παρά το γεγονός πως αρκετοί παίκτες πήγαν να ηρεμήσουν την κατάσταση τα νεύρα ήταν τεταμένα. Στην αψιμαχία πήγε και ο Φάρκας για να ξεχωρίσει τους παίκτες της πρώην του ομάδας, αλλά ο Σλοβάκος ήρθε σε νέα αντιπαράθεση με τον Μέντες για να επικρατήσει μία αναταραχή για λίγα λεπτά.



Ισοφάριση πριν τη λήξη και δοκάρι η ΑΕΛ

Η Ξάνθη εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την αναταραχή και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Στο 40′ ο Μέντες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, τα μαρκαρίσματα χάθηκαν και ο Λισγάρας μόνος του έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόγιοβιτς για 1-1.


Η ΑΕΛ λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ. Στο 44′ ο Λαμπρόπουλος από πλάγια δεξιά είδε τον Ζίβκοβιτς εκτός θέσης και δοκίμασε να τον νικήσει, με τη μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.



Δεύτερο δοκάρι η ΑΕΛ

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά η ΑΕΛ ήταν αυτή που απείλησε ξανά πρώτη. Στο 48′ ο Λεοζίνιο θυμήθηκε της συνεργασίας με τον Περόνε που είχε σε Καλλονή και Ηρακλή και ο πρώτος προσπάθησε να βρει με τη μία τον δεύτερο, αλλά το σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή ήταν αδύναμο με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα.


Τα δοκάρια του AEL FC ARENA δύο λεπτά μετά «έκοψαν» και νέο γκολ της ΑΕΛ. Αυτή τη φορά ο Λεοζίνιο με κάθετη πάσα βρήκε τον Ντέλετις, ο Σέρβος εξτρέμ σύγκλινε μέσα στη περιοχή από τα δεξιά, αλλά το σουτ που δοκίμασε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς που απλά παρακολουθούσε τη φάση.



Ξεκίνησαν οι αλλαγές, έπεσε ο ρυθμός

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Μάλιστα η κατάσταση έγινε και χειρότερη καθώς οι δύο προπονητές ξεκίνησαν να πραγματοποιούν αλλαγές φρεσκάροντας πρόσωπα και δοκιμάζοντας νέα σχήματα.


Έτσι η επόμενη ευκαιρία στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 78′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ των «βυσσινί» η άμυνα της Ξάνθης έδιωξε τη μπάλα έξω από την περιοχή, εκεί όπου ο Λαμπρόπουλος με σουτ είδε τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία της Ξάνθης.


Μέχρι και τη λήξη το μόνο που κράτησε το κόσμο ζεστό, ήταν το πέναλτι που ζήτησε στη τελευταία φάση του αγώνα ο Γιαννιτσάνης, με τον διαιτητή Τζήλο να μην δείχνει πως υπάρχει παράβαση και να τα… «ακούει» από το κόσμο.


Επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΛ, το επόμενο Σάββατο (19/8, 21:30) όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα της Super League.



Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους):
Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας (78′ Κοντόρ), Ανδρεόπουλος (78′ Αναστασόπουλος), Λαμπρόπουλος (80′ Γιαννιτσάνης), Κουτσιανικούλης (76′ Κρίζμαν), Περόνε (60′ Ναζλίδης), Λεοζίνιο (60′ Φατιόν), Ντέλετιτς (78′ Ντοντό).


Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς):
Ζίβκοβιτς, Καμαρά (60′ Μεχία), Μέντες (90′ Μελιόπουλος), Κασάδο, Λασγάρας, Γιέντρισεκ, Ρότσε (73′ Φασίης), Φλίσκας (54′ Ορφανίδης), Λουσέρο (76′ Κώστας), Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδη.


Διαιτητής: Τζήλος. Βοηθοί: Γκαγκάς, Παπαδημητρίου. 4ος: Τσιτσανούδης.












Πηγη: www.sportlarissa.gr

































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια