ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Διερεύνηση για παράνομες συνταγογραφήσεις στο Νοσοκομείο του Βόλου

Διερεύνηση για παράνομες συνταγογραφήσεις στο Νοσοκομείο του Βόλου



Εξετάζεται, αν συνέβαινε ό,τι και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας


Ελεγχος από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας και το υπουργείο Υγείας, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες για να διαπιστωθεί αν γινόταν παράνομες συνταγογραφήσεις επιθεμάτων κατάκλισης, όπως διαπιστώθηκε ότι συνέβαινε και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας.



Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, διοικητικό στέλεχος του Νοσοκομείου επιβεβαίωσε την πληροφορία, που αφορά έναν τουλάχιστον νοσοκομειακό γιατρό.



Αφορμή για τον έλεγχο, στάθηκε η συνταγογράφηση αναλώσιμων μεγαλύτερη απ΄το πλαφόν που ισχύει εκ μέρους του Υπουργείου και ήδη ξεκίνησε η διασταύρωση των στοιχείων, καθώς οι ενδείξεις δείχνουν ότι κάποιοι γιατροί ανά τη χώρα, χρησιμοποιούσαν- χορηγούσαν πολλά περισσότερα επιθέματα, συγκεκριμένης μάλιστα εταιρίας.



Με την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται να συνταχθεί πόρισμα που θα παραδοθεί στη Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» και αν προκύπτουν ευθύνες, θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.



Σημειώνεται ότι ανάλογος έλεγχος, μετά από καταγγελίες ασθενών, έγινε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και διώκονται δύο γιατροί για ζημιά στο δημόσιο της τάξης των 2,5 εκ. € και η υπόθεσή τους βρίσκεται στον εισαγγελέα.

















Πηγή: www.magnesianews.gr





















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια