ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε ιατροδικαστή για παράνομες νεκροτομές – Eρευνα γίνεται και στη Θεσσαλία




Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος ιατροδικαστή του ΑΠΘ για παράνομες νεκροτομές με την έρευνα να συνεχίζεται στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Στο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα voria.gr αναφέρονται τα εξής: 


Την ποινική δίωξη εις βάρος ιατροδικαστή του ΑΠΘ που φέρεται ότι διενεργούσε νεκροτομές εκτός ωραρίου, με έξτρα χρεώσεις, παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης. Κατηγορείται για τα αδικήματα της «υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, με ιδιαίτερα τεχνάσματα» και της «δωροληψίας», που τελέστηκαν την χρονική περίοδο 2012-2014.


Ο κατηγορούμενος, ως επιστημονικά υπεύθυνος προγράμματος «Ταρίχευσης - Περιποίησης Νεκρών», φέρεται ότι επιδίωκε να διενεργεί νεκροτομές σε ώρες εκτός του προβλεπόμενου  ωραρίου (09:00-14.00), χρεώνοντας τους συγγενείς του μακαρίτη με χρηματικά ποσά από 300 έως 500 ευρώ ως αμοιβή για την έξτρα εργασία (νεκροτομή ή την ταρίχευση). Μ' αυτόν τον τρόπο φέρεται ότι αποκόμισε παράνομα συνολικά 40.000 ευρώ, το χρονικό διάστημα 2012- 2014.


Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι διενεργούσε τη διαδικασία αυτή εντός του εργαστηρίου ιατροδικαστικής του ΑΠΘ. Σε περιπτώσεις όπου οι συγγενείς ήθελαν να επιταχύνουν τη διαδικασία, ο εν λόγω ιατροδικαστής κατηγορείται ότι τους παρέπεμπε σε ώρα εκτός της προβλεπόμενης, λέγοντάς τους ότι θα έπρεπε να χρεωθεί έξτρα για αυτή την υπηρεσία.


Η ποινική δίωξη κοινοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να κινηθεί και η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής Ιατρικής. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από επίσημη καταγγελία. Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης κατέθεσαν μέλη της επιτροπής ερευνών του ΑΠΘ, ιδιοκτήτες  γραφείων τελετών κ.α.


Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η έρευνα συνεχίζεται για να διακριβωθεί αν ακολουθούσαν την ίδια τακτική κι άλλοι ιατροδικαστές σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Ελέγχονται όλα τα προγράμματα ιατρικών πράξεων και τοξικολογίας, της τελευταίας 5ετίας, από το 2011 έως το 2016.













Πηγη: www.kosmoslarissa.gr










































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια