ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Εν μέσω καλοκαιριού ξεκίνησε η εκλογολογία για το Επιμελητήριο Λάρισας

Εν μέσω καλοκαιριού ξεκίνησε η εκλογολογία για το Επιμελητήριο Λάρισας


Οι «μνηστήρες», από αριστερά ο κ. Δημήτρης Αδάμ, ο πρώην πρόεδρος κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο κ. Βασίλης Ζάρκος, ο κ. Δημήτρης Παπαλέξης και ο κ. Χρήστος Γεννιτσεφτσής



Εν μέσω θερινής ραστώνης και με ορίζοντα τον προσεχή Δεκέμβριο, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Λάρισας, οι φιλοδοξίες και η αλλαγή δεδομένων, που ίσχυαν μέχρι σήμερα, σκιαγραφούν, από τώρα, μια εκλογική μάχη που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων θα συμμετάσχουν αλλά και αυτών που, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, σε ένα όργανο το οποίο «σκεπάζει» ολόκληρο το νομό.



Νέα δεδομένα…

Δυο νέα δεδομένα είναι αυτά, τα οποία μέχρι στιγμής, είναι ικανά να δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό εκλογικό, αλλά και μετεκλογικό πλαίσιο, στις επικείμενες εκλογές. Το πρώτο, αφορά την απόφαση του κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου να μην συνεργαστεί, και πάλι, προεκλογικά, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, με τον νυν πρόεδρο κ. Δημήτρη Αδάμ, αλλά να διεκδικήσει την εκλογή του με ξεχωριστό συνδυασμό. Το δεύτερο, αφορά στην απόφαση του κ. Δημήτρη Παπαλέξη, να καταρτίσει και αυτός το δικό του ψηφοδέλτιο, διεκδικώντας για τον εαυτό του τη νίκη στις εκλογές.




Πέντε υποψήφιοι για μια θέση…

Έτσι λοιπόν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, επικεφαλής ψηφοδελτίων για τις εκλογές του Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα είναι ή θα προσπαθήσουν να είναι ο νυν πρόεδρος κ. Δημήτρης Αδάμ, ο πρώην πρόεδρος κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο κ. Βασίλης Ζάρκος, ο κ. Δημήτρης Παπαλέξης και ο κ. Χρήστος Γεννιτσεφτσής.



Και οι πέντε, μέχρι στιγμής υποψήφιοι, ευελπιστούν να εκλέξουν τους δεκαέξι (16) συμβούλους που απαιτούνται για να ελέγξει κανείς την διοίκηση του Επιμελητηρίου, σε σύνολο τριάντα (31) ένα μελών, μέσω ενός συστήματος απλής αναλογικής. Το νέο δεδομένο, που αφορά τις επικείμενες εκλογές, είναι πως θα ζητηθεί και γυναικεία ποσόστωση, η οποία θα φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες το ένα τρίτο των μελών κάθε ψηφοδελτίου.




Η μάχη της συγκρότησης ψηφοδελτίων…

Στη μάχη της συγκρότησης ψηφοδελτίων έχουν ριχτεί ήδη οι υποψήφιοι επικεφαλής, ο οποίοι στο σύνολό τους θεωρούν δεδομένο πως θα μπορέσουν, όχι απλώς να συμπληρώσουν έναν ικανοποιητικό αριθμό υποψηφίων, μα και να δημιουργήσουν αίσθηση στο εκλογικό σώμα, αφού σχεδόν όλοι τους ποντάρουν σε ένα κράμα εμπειρίας μα και ανανέωσης.



Ο νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Αδάμ εμφανίζεται αισιόδοξος πως η μέχρι σήμερα πορεία του θα εκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί θετικά, από τα μέλη του Επιμελητηρίου, ενώ σε κουβέντες με τους στενούς του συνεργάτες, τονίζει την «ανάγκη να συνεχιστεί ένα έργο το οποίο έχει προσδώσει εξωστρέφεια στο Επιμελητήριο της Λάρισας και πρωταγωνιστικό ρόλο σε ολόκληρη τη χώρα».



Από την πλευρά του ο κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος κάνει λόγο για μια «επιβεβλημένη ανεξάρτητη Επιμελητηριακή κίνηση, η οποία θα φέρει στον θεσμό μια εντελώς διαφορετική λογική διοίκησης και πεπραγμένων, τα οποία έχει ανάγκη η αγορά και οι επαγγελματίες, σε μια τόσο δύσκολη, για όλους, εποχή».



Με την γνωστή συνταγή της εμπειρίας και της προσφοράς θα πορευτεί στον δρόμο των εκλογών ο κ. Βασίλης Ζάρκος, ενώ από την πλευρά τους τόσο ο κ. Δημήτρης Παπαλέξης, όσο και ο κ. Χρήστος Γεννητσεφτσής, στέλνουν μήνυμα «ριζικής ανανέωσης» προσώπων, αλλά και νοοτροπίας, κάι που θεωρούν επιβεβλημένο στις μέρες μας.




Ο ρόλος των κομμάτων…

Απροσδιόριστος είναι μέχρι στιγμής ο ρόλος που θα παίξουν(;) τα πολιτικά κόμματα στις επικείμενες εκλογές του Δεκέμβρη. Η μεν Νέα Δημοκρατία, στέλνει δια του κομματικού της μηχανισμού, μήνυμα παρέμβασης και στήριξης υποψηφιοτήτων, αφού ο Γραμματέας του κόμματος κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε πρόσφατη συνομιλία του με κομματικά στελέχη εξέφρασε την άποψη πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσει να αφήσει νικηφόρο εκλογικό αποτύπωμα σε κάθε κάλπη που θα στηθεί, μέχρι αυτή των βουλευτικών εκλογών. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν ανοίγουν μέχρι στιγμής τα χαρτιά τους, αν και έμπειρα στελέχη, όσον αφορά τις εκλογικές διαδικασίες, προεξοφλούν μια μάλλον προσωπική, σε υποψηφίου στήριξη, από συγκεκριμένους κομματικούς μηχανισμούς, παρά μια συνολική κομματική παρέμβαση.



Όπως και να έχει το τοπίο, όπως αυτό διαμορφώνεται, μοιάζει πολύ… θελκτικό για συγκινήσεις παντός είδους και με ένα, τελικό αποτέλεσμα, το οποίο, μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να επηρεάσει και την κάλπη άλλων τοπικών εκλογών. Όλα αυτά φυσικά με την αίρεση του χρονικού διαστήματος, αφού μέχρι να πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές, μπορεί να έχουμε και…ανατροπές.








Πηγή: www.larissanet.gr (Λευτέρης Παπαστεργίου)























































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια