ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Πρεμιέρα για την έναρξη πτήσεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τη 110 Π.Μ. στη Λάρισα

Πρεμιέρα για την έναρξη πτήσεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τη 110 Π.Μ. στη Λάρισα



Με δοκιμαστικές πτήσεις και προετοιμασία των χώρων υποδομής, η 110 Πτέρυγα Μάχης ετοιμάζεται να εντάξει επιχειρησιακά στο δυναμικό της, τη Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.



Ο «Πήγασος», όπως ονομάζονται τα αεροσκάφη, θα επιχειρεί από τις εγκαταστάσεις πρώην Μοίρας στο αεροδρόμιο της Λάρισας και όπως διευκρινίζει ο διοικητής της 110 ΠΜ, σμήναρχος Απόστολος Χόρτης, «τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση από την 110 ΠΜ, μέσα στις επόμενες ημέρες».



Η απόφαση για μετεγκατάσταση της Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από το Ακτιο που εδρεύει σήμερα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ενώ τον περασμένο Μάιο, ανέστειλε τη λειτουργία της η 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης καθώς αποσύρθηκαν και τα τελευταία αεροσκάφη RF-4E Phantom. 



Προχθές στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ έγιναν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, σκοπός των οποίων είναι η «εκτέλεση επιχειρήσεων τακτικής αναγνώρισης όψεως, ημέρα και νύχτα» και η παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Στη νέα έδρα της Μοίρας – με το ρητό «Τα πάντα οράν» στο έμβλημά της – γίνονται ήδη εργασίες για την υποδοχή των 4 ελληνικής κατασκευής αεροσκαφών «Πήγασος» προκειμένου να ξεκινήσουν να επιχειρούν από τη Λάρισα, στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου.















Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Bαγγέλης Κακάρας)
































































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια