ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Κάνοντας sex 4 φορές τη βδομάδα νιώθουμε σαν να κερδίζουμε 40.000 ευρώ σύμφωνα με έρευνα !

Κάνοντας sex 4 φορές τη βδομάδα νιώθουμε σαν να κερδίζουμε 40.000 ευρώ σύμφωνα με έρευνα !



Κι όμως! Το σεξ μας κάνει πιο ευτυχισμένους απ' ότι το χρήμα...



Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", το σεξ είναι πολύ πιο σημαντικό στη ζωή ενός ανθρώπου απ΄ότι το χρήμα. 



Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε βάσει ενός περίπλοκου, επιστημονικού υπολογισμού που έλαβε υπόψη το φύλο, την σχέση με τον σύντροφο, και την επίδραση της σχέσης στην ευτυχία του ζευγαριού.



Οι ερευνητές εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν πως, κάνοντας σεξ τέσσερις φορές την εβδομάδα, οι άνθρωποι αισθάνονται πλουσιότεροι κατά 40 χιλιάδες ευρώ...



Σύμφωνα όμως με μελέτη του "British New Economics Foundation", η ευτυχία στις δυτικές βιομηχανίες "κλειδώνει" σε μικρότερο ποσό, και πιο συγκεκριμένα, στο ποσό των 20 χιλιάδων δολαρίων- κάτι λιγότερο από 17.000 ευρώ. 



Αν και είναι ευρέως διαδεδομένη η αντίληψη ότι, τα περισσότερα χρήματα είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα, ωστόσο, φαίνεται ότι πρόκειται για μία... πλάνη. 



Γιατί όμως η κοινή ευχαρίστηση μας κάνει τόσο ευτυχισμένους;


Από ψυχολογικής πλευράς, το μυστικό έγκειται στην οικειότητα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στην γερμανική εφημερίδα. Για τους εραστές δεν υπάρχει συνήθως τίποτα καλύτερο από το να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους.Βεβαίως η σεξουαλική επαφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό. 



Από βιολογικής πλευράς, η λεγόμενη "ορμόνη της αγάπης" - οκυτοκίνη- που εκκρίνεται κατά την διάρκεια των ερωτικών παιχνιδιών, διασφαλίζει την σεξουαλική ευτυχία δημιουργώντας ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. 



Άλλοι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην ευτυχία ενός ατόμου είναι το επάγγελμα, οι φίλοι και τα χόμπι. Μελέτες αποδεικνύουν ότι, όσο πιο ενεργητική είναι η κοινωνική ζωή ενός ατόμου, τόσο πιο ισορροπημένος είναι.

















Πηγή: www.protothema.gr
















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια